Pur isolatie

Pur isolatie in kruipruimte

Waarom isolatie aanbrengen?

In oudere woningen kan het voorkomen dat het in de woning erg koud is, koud aanvoelt of tocht. Oorzaak hiervan is vaak een slecht of niet geïsoleerde woning. Dit is erg vervelend wanneer u last heeft van koude vloeren of tocht in huis.

Verschillende soorten isolatie

Er zijn tal van mogelijkheden voor het isoleren van uw woning. Één van de vele mogelijkheden is het isoleren met pir isolatie/pur isolatie. Pur vloerisolatie wordt veel gebruikt voor onder andere het isoleren van de kruipruimte met pur.

Wat is pir isolatie/pur isolatie?

PUR en PIR isolatie zijn verschillende isolatiematerialen, toch worden ze op dezelfde manier toegepast in woningen. Dit isolatiemateriaal heeft een hoge isolerende waarde. Het chemische materiaal kan onder andere goed tegen vocht.

Pur isolatieplaten

Pur isolatieplaten zijn een goede keuze, onder meer voor het milieu. Pur isolatieplaten kennen een geringe milieubelasting. Pur wordt onder andere gebruikt voor spouwmuur isolatie en kruipruimte isolatie.

Heeft pur isolatie invloed op je gezondheid?

Doordat pur een chemisch materiaal is, kunnen er bij het spuiten mogelijk schadelijke stoffen vrijkomen. Wanneer het op de juiste manier aangebracht wordt, hoeft dit beslist niet schadelijk te zijn voor de gezondheid.

Hoe wordt pir isolatie aangebracht?

Wanneer pir/pur isolatie wordt gebruikt als kruipruimte isolatie wordt dit aangebracht in drie lagen van 3 centimeter. Na het aanbrengen van een laag moet dit eerst uitharden. Het is verstandig om tijdens dit hardingsproces uw woning te verlaten als er geen extra ventilatievoorzieningen zijn getroffen.

Kruipruimte isoleren met pur

U kunt kiezen voor het kruipruimte isoleren met pur. In dit geval wordt de bovenkant van de kruipruimte geïsoleerd met pur/pir isolatie. Zoals zojuist benoemd wordt dit aangebracht in verschillende lagen zodat de pir platen goed het werk kunnen doen.

Het verschil tussen pir en pur isolatie

In principe zit er weinig verschil tussen pir en pur isolatie. Het verschil is dat pir isolatie een betere receptuur heeft. Hierdoor ontstaat een betere brandveiligheid en ook een hogere isolatiewaarde. Daarnaast zijn pir platen sterker dan pur vloerisolatie.

Isolatiewaarde van pur vloerisolatie

Pir platen of pur vloerisolatie hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Pur isolatieplaten halen al gauw een rc waarde van 3,5. U heeft dan ongeveer een laagdikte van 96 mm nodig.

Verschillende soorten pir/pur

Zoals bovengenoemd is het pur aan te brengen door het te spuiten, dus vloeibaar, of door pir platen aan te brengen. U kunt de kruipruimte isoleren met pur op de manier zoals u dat wilt. De hardschuimplaten kunnen bijvoorbeeld in pakken gekocht worden.

Wat zijn de kosten van het isoleren met pir/pur?

Wanneer u kiest voor het isoleren met pir platen kunt u een pak kopen voor ongeveer €75,-. Verder is er de mogelijkheid om een spuitbus met pur isolatie te kopen. Een spuitbus kost ongeveer €8,- in de bouwmarkt. Wanneer u dit aan wilt brengen met een purpistool bent u hiervoor nog ongeveer €15,- voor het pistool kwijt.

Voorbeeld kruipruimte isoleren met pur/pir

Isolatieplaten in de kruipruimte

Kruipruimte isoleren met subsidie?

Er zijn meerdere wettelijke regels die huiseigenaren stimuleren om energiezuinig te isoleren. Wanneer u kiest voor het isoleren van uw woning met pur isolatie komt u wellicht in aanmerking voor een subsidie. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Door heel Nederland

Kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform zijn gestationeerd door heel Nederland en België. Meestal is er dus een specialist / aanbieder actief in uw regio. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden met het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte specialist

De kruipruimte specialist is een online platform waarbij vele specialisten op dit gebied zijn aangesloten. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in de ruimte onder de vloer: kruipruimtes. U kunt hierbij denken aan zandzuig/blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainagespecialisten enzovoort. U kunt hier een vrijblijvend offerte aanvraagformulier indienen.

Spoed?

Op deze website kunt u een offerte opvragen voor werkzaamheden in uw kruipruimte. Wanneer er spoed vereist is bij uw aanvraag, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier. Uw aanvraag wordt dan als eerste behandeld.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina voor pur isolatie is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze bedrijven pagina eens te bezoeken.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte isolatie

Veel woningen hebben last van een koude vloer of tocht in de woningen. Vooral in de winter is dit erg vervelend en prettig als het voorkomen kan worden.

Kruipruimte ophogen

Wanneer er bodemdaling plaatsvindt kan het zijn dat een kelder is verzakt. Om de fundering te ondersteunen is het gewenst om de kruipruimte op te hogen.

Geen kruipruimte

Er zijn woningen waarbij de kruipruimte niet toegankelijk is of waar helemaal geen kruipruimte aanwezig is. Dit is vrij eenvoudig op te lossen.

Vocht in de kruipruimte

Een groot deel van alle kruipruimtes ondervindt water wat in de ruimte staat. Hier kunt u veel overlast van krijgen.

Stank in de kruipruimte

Veel mensen klagen over stank in de kruipruimte. Hierdoor komen mensen er vaak liever niet. Meestal is stank in de kruipruimte vrij eenvoudig op te lossen.

Optrekkend vocht

Vocht in de kruipruimte kan onder andere zorgen voor optrekkend vocht. Dit kan uiteindelijk resulteren in schimmel in de muren.

Offerte aanvragen

Wanneer u werkzaamheden in uw kruipruimte uit wilt laten voeren, zoals het isoleren met pur of pir isolatie, dan kunnen de bij ons aangesloten specialisten helpen. U hoeft alleen maar het offerte aanvraagformulier in te vullen en de best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op het werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Ongediertebestrijders;
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers.