Kruipruimte ophogen

Kruipruimte ophogen met zandblazen

Verzakte kruipruimte

In sommige gebieden vindt bodemdaling plaats. Hierdoor kan uw kruipruimte verzakken en ontstaat er bijvoorbeeld ruimte onder de fundering. Ook kunt u een laag water in uw kruipruimte hebben staan omdat deze zakt tot onder het waterpeil.

Fundering ligt bloot

Wanneer de grond verzakt in uw kruipruimte kunt u last krijgen van een blootliggende fundering. Dit kan de stevigheid van uw woning beperken, daarnaast kunt u last krijgen van verzakkingen in uw tuin. De grond spoelt dan vanuit uw tuin onder de fundering door de kruipruimte in.

Kruipruimte ophogen

U kunt de kruipruimte ophogen om verzakking tegen te gaan. U kunt de vloer ophogen met zand of een schuine laag zand tegen de fundering aanbrengen. Kelderdichting door de hele kruipruimte op te hogen kan ook een oplossing zijn wanneer u de kruipruimte niet wilt of hoeft te gebruiken.

Kruipruimte opvullen met zand

U kunt uw kruipruimte opvullen met zand. U kunt de vloer verhogen met een aantal centimeter zand, u kunt er ook kiezen voor de gehele kruipruimte opvullen met zand. De kruipruimte opvullen zal problemen als verzakkingen tegen kunnen gaan.

Wateroverlast in de kruipruimte

Wanneer u een laag water in de kruipruimte heeft staan, kan de vloer ophogen met zand een oplossing zijn. Door deze manier van kelderdichting komt u boven het waterpeil uit zodat dit water niet meer in de kruipruimte staat.

Materialen om de kruipruimte mee op te vullen

Behalve zand is kunt u ook de vloer verhogen met schelpen isolatie of Argex korrels. Dit wordt vooral aangeraden wanneer u naast het kruipruimte ophogen ook een isolatiemiddel wilt gebruiken.

Schelpen isolatie

De vloer ophogen met schelpen isolatie is een natuurlijk en isolerend middel. U kunt hiermee de vloer verhogen en vochtproblemen verhelpen. De lucht boven de schelpen is droog en daardoor isoleert het de vloer.

Kruipruimte dichtstorten

Sommige huizen verzakken, waardoor het voorkomt dat u last krijgt van bijvoorbeeld een blootliggende fundering. Dan kan het zeer zinvol zijn om uw kruipruimte dicht te laten storten.
Door uw kruipruimte dicht te storten, kunt u verzakking en andere problemen tegengaan. Meer weten over kruipruimte dichtstorten? Vraag dan nu een offerte aan.

Kelder opvullen na rioollekkage

Een kapotte riolering of lekker afvoerleiding kan enorm veel overlast veroorzaken in de kruipruimte. Vaak ontstaat er een vieze drab onderin de kruipruimte waar veel stank vanaf komt. Kelderdichting is hierin een oplossing, maar eerst zal er iets aan de riolering gedaan moeten worden.

Eerst kruipruimte opschonen

Wanneer er een rioollekkage zit in de kruipruimte, is het verstandig om de kruipruimte eerst leeg te zuigen door middel van zandzuigen. De laag drab wordt hiermee verwijderd en de kruipruimte is eerst opgeschoond voor de kelderdichting plaats kan vinden.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Schone laag zand aanbrengen

Nadat de kruipruimte schoon is gezogen, is het verstandig een schone laag zand aan te brengen. U kunt de kruipruimte opvullen met zand zodat de vorige laag wordt afgedicht. Specialisten zullen de vloer ophogen waardoor de drab niet meer de bovenste laag van de kruipruimte beïnvloedt.

Rioolreparatie

Voordat bovengenoemde werkzaamheden uitgevoerd zullen worden, is het verstandig om eerst riool reparatie uit te voeren. Voordat de kelderdichting plaatsvindt is het riool gerepareerd zodat de schone kruipruimte niet direct weer smerig wordt en u kunt zonder problemen de vloer verhogen.

Kosten vloer ophogen kruipruimte

Wilt u weten met welke kosten u rekening moet houden wanneer u uw kruipruimte wilt opvullen met zand? Dit is afhankelijk van de situatie en in welke mate u de kelderdichting wilt doorvoeren. Wilt u de vloer ophogen met een klein laagje zand? Dan zullen de kosten ongeveer tussen de €500,- en €1500,- liggen voor een gemiddelde tussenwoning.

Gehele kelder opvullen

Wanneer u kiest voor de gehele kruipruimte opvullen met zand zullen de kosten afhankelijk zijn van de grootte van de kelder en de hoeveelheid zand die er in geblazen moet worden. U kunt uw kelder opvullen vanaf ongeveer €800,- voor een gemiddelde tussenwoning.

Kruipruimte vloer verhogen met subsidie?

Wilt u kelderdichting aanbrengen met subsidie? Wanneer u kiest voor de vloer verhogen met schelpenisolatie bestaat de kans dat u hiervoor in aanmerking komt. Er zijn gemeentes die het energiezuinig wonen stimuleren door middel van subsidies op bepaalde maatregelen. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Voorbeelden kruipruimte ophogen

Zandblazen in kruipruimte

Door heel Nederland

Er zijn kruipruimtespecialisten bij dit online kruipruimte platform aangesloten die gevestigd zijn door heel Nederland en België. Meestal is er een speicalist / aanbieder actief in uw regio, waardoor hier rekening mee gehouden kan worden bij het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij veel specialisten op het gebied van kruipruimtes aangesloten zijn. Denk hierbij aan zandzuig / blaasbedrijven, riool reparatiebedrijven, drainage specialisten, kruipruimtespecialisten, vloerisolatiebedrijven etc. Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in, u kunt daar uw vragen stellen en een van de specialisten komt met een reactie.

Spoed?

Deze website biedt u de mogelijkheid om een offerte aanvraag te doen. Wanneer er bij uw aanvraag spoed is vereist, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang in behandeling.

Werken met een kruipruimte-specialist

Werken met een professional aangesloten bij de kruipruimtespecialist betekent dat u er van uit kunt gaan dat er op een professionele en nette manier gewerkt wordt.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over het ophogen van uw kruipruimte is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht interessant om onze ‘bedrijven pagina’ ook even te raadplegen.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte isolatie

Sommige kruipruimten hebben problemen door een hoge waterstand of een koude vloer door de kruipruimte.

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven.

Drainage aanleggen

Bij natte periodes, zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen.

Vocht in kruipruimte

Circa 25% van alle kruipruimtes staat onder water. Dit kan problemen veroorzaken voor de rest van uw woning.

Doorslaand vocht

Wanneer de kruipruimte vochtig is, kunt u problemen krijgen met doorslaand vocht in uw muren. Hierdoor kan schimmelvorming ontstaan.

Geen kruipruimte

Er zijn woningen die helemaal geen kruipruimte hebben. Onder het luik ligt bijvoorbeeld direct zand. Dit is vrij eenvoudig op te lossen.

Offerte aanvragen

Wanneer u uw kruipruimte wilt ophogen met zand of een ander ophoogmiddel, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij onze specialisten. De best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op het werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Ongediertebestrijders;
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers.