Doorslaand vocht

Vochtproblemen in uw woning

Veel huishoudens kampen met vochtigheid in huis. De vochtigheid in huis is erg hoog waardoor er vocht in de muur kan ontstaan. Erg vervelend omdat dit verschillende en nare problemen met zich mee kan brengen.

Problemen door vocht in uw woning

Vochtigheid in huis kan verschillende problemen met zich meenemen, waaronder ook problemen die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Vochtbestrijding is in dit geval noodzakelijk.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Schimmel in de muren

Een mogelijk probleem wat ontstaat door een vochtige kruipruimte, is dat het vocht in de muur over gaat naar schimmel. U kunt zich voorstellen dat vocht in de muur, en dus schimmel, zeker niet bevorderlijk is voor het leefklimaat in huis en uw gezondheid, waardoor vochtbestrijding zeker aan te raden is.

Doorslaand vocht

Vochtdoorslag betekent dat binnenmuren op verschillende hoogtes nat zijn, niet alleen op grondwaterniveau. Vocht in de muren is een groot risico voor uw gezondheid, naast dat het kan zorgen voor flink wat schade in uw woning.

Houtrot door vochtigheid in huis

Door vochtproblemen in uw woning kan het gebeuren dat uw houten vloer wordt aangetast. Door het vocht treedt er houtrot op, wat natuurlijk ongewenst is. Aan te raden is om dit probleem door vochtbestrijding te verhelpen, zodat uw vloeren bespaard blijven.

Oorzaken van vocht in uw woning

Vocht in uw woning kan verschillende oorzaken hebben. Vochtproblemen ontstaan doordat er ergens in uw woning een bron aanwezig is die deze vochtproblemen veroorzaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kruipruimte, vocht na isolatie of verouderde gevelstenen/beschadigd voegwerk.

Natte kruipruimte

Nummer 1 oorzaak van vochtproblemen in woningen is een natte/vochtige kruipruimte. Dit vocht trekt de muren in waardoor u vocht in de muur, vochtdoorslag, zult ontdekken. Uiteindelijk kan dit resulteren in schimmel in de muren. Verder kan u veel last hebben van koude vloeren.

Vocht na isolatie spouwmuur

Na het isoleren van de spouwmuur kan het zijn dat er vochtplekken ontstaan op de muren. Doordat het huishoudelijk vocht niet kan ventileren via de muur, ontstaan deze vochtplekken. Ook in dit geval is het zaak om vochtbestrijding te realiseren, voordat schimmels zich ontwikkelen of het behang/stucwerk van de muur valt door vocht in de muur.

Vochtbestrijding

Door de schade die vochtigheid in huis kan veroorzaken, is het van belang om het vocht te bestrijden. Vochtbestrijding kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Per situatie is het verschillend welke oplossing het beste is.

Vochtige kruipruimte oplossen

De grootste oorzaak van vochtdoorslag is een vochtige kruipruimte. Dit probleem is goed op te lossen. Door de kruipruimte te isoleren met bijvoorbeeld schelpen isolatie zorgt u er voor dat een natuurlijk product de kruipruimte droog houdt en vochtdoorslag geen kans meer heeft.

Wat kost vochtbestrijding?

Wanneer u bijvoorbeeld uw kruipruimte wilt voorzien van vloer isolatie of schelpen isolatie kunt u rekening houden met bedragen tussen de € 1.000,- en € 2.000,-.

Benieuwd naar de kosten voor vochtbestrijding in uw kruipruimte? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Vochtbestrijding met subsidie?

Er zijn gemeentes waarbij het mogelijk is om vloerisolatie te subsidiëren. Dit maakt het nog aantrekkelijker om uw vochtproblemen op te lossen. Voor meer informatie kunt u hier alles lezen over de subsidieregelingen tegen vochtigheid in huis.

Door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform zijn door heel Nederland en België gestationeerd. Meestal is er dus een specialist / aanbieder actief in uw regio. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden bij het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij veel specialisten op dit gebied zijn aangesloten. U kunt hierbij denken aan zandzuig/blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wilt u met hen in contact komen? Dan kunt u het offerte aanvraagformulier invullen.

Voorbeelden vocht in uw woning

Spoed?

Op dit online kruipruimte platform kunt u een offerte aanvragen voor uw probleem of vraag. Wanneer er spoed vereist is bij uw aanvraag, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over doorslaand vocht in uw woning is bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Wanneer u een zakelijke bezoeker bent is het wellicht interessant om onze ‘bedrijven pagina’ ook even te raadplegen.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Stank in kruipruimte

De kruipruimte is een donkere en koude ruimte onder de woning. Veel mensen klagen over stank uit de kruipruimte en komen er ook liever niet. Stank in de kruipruimte is vaak vrij eenvoudig op te lossen.

Vocht in kruipruimte

Een groot percentage kruipruimtes staat onder water. Dit vocht kan voor veel problemen zorgen, waardoor het verstandig is dit op te lossen.

Geen kruipruimte

Het kan voorkomen dat u geen kruipruimte onder uw woning heeft. Om werkzaamheden uit te voeren kan dit toch erg handig zijn. De kruipruimte kan vrij eenvoudig uitgediept worden.

Kruipruimte isolatie

De begane grond vloer kan erg koud aanvoelen in de winter. Vaak komt dit doordat de kruipruimte niet of niet goed geïsoleerd is. Hierdoor trekt koude lucht naar boven.

Kruipruimte ophogen

In gebieden met bodemdaling of wanneer er bij de bouw van de woning te diep is uitgegraven, kan het wenselijk zijn om de kruipruimte op te hogen.

Garantie op het werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven.