Zandzuigen / Zandzuiger

Talud van zand in kruipruimte

Wat is een zandzuiger?

Een zandzuiger is een zuigmachine die als grondzuiger fungeert. Het is een grote vrachtwagen waarbij er met slangen zand, grond of ander materiaal weggezogen kan worden. U kunt het zien als industriële stofzuigers.

Hoe werkt een zuigwagen?

Een zandzuiger kan zandzuigen uit moeilijk begaanbare plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kruipruimte. Hier wordt het zand of de grond verwijderd door middel van lange slangen. Door het stofzuiger-idee ervaart u geen overlast van deze werkzaamheden.

Kruipruimte uitdiepen door zandzuigen

Er zijn woningen waarbij er geen of een erg ondiepe kruipruimte is. In dat geval is het mogelijk om door middel van grondzuigen de kruipruimte uit te diepen. Zandzuigen is een middel wat ingezet kan worden, met een zuigwagen is de overlast minimaal.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Afstand slangen zandzuiger

Het is mogelijk om een zandzuiger in te zetten over een grote afstand. Een zuigwagen kan namelijk zo’n 60 – 70 meter ver weg staan. Het zand zuigen gebeurt met veel kracht waardoor deze afstand makkelijk overbrugd kan worden. Wanneer deze afstand overbrugd moet worden met kruiwagens/handmatig, kost dit enorm veel tijd.

Zandzuigen inzetten in de tuin

Andere mogelijkheid om de zuigmachine in te zetten, is bij het uitgraven van uw tuin. Wanneer u bijvoorbeeld een zwembad aan wilt leggen, maar uw tuin is niet bereikbaar voor een kraan of ander groot materieel, is het een optie om door middel van de grondzuiger het grondwerk uit te voeren.

Grondzuigen inzetten

De industriële stofzuigers zijn erg handig voor het uitdiepen van uw kruipruimte, maar kunnen daarnaast ook zeer goed ingezet worden voor het grondzuigen bij bijvoorbeeld kabels en leidingen. De zuigmachine zorgt er voor dat er door middel van zuigtechniek kabels en leidingen zonder schade vrijgezogen kunnen worden.

Zandzuigen met subsidie?

Er zijn meerdere wettelijke regels die het mogelijk maken voor huiseigenaren om de kruipruimte te isoleren. Wanneer u voldoet aan bepaalde eisen vanuit de gemeente kunt u namelijk in aanmerking voor een subsidie. Gebruikt u zandzuigen als hulpmiddel voor isolatie? Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Zandzuigen door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform zijn gestationeerd door heel Nederland en in België. Meestal is er dus een aanbieder / specialist actief in de buurt. Hier wordt rekening mee gehouden bij het koppelen van een zandzuigen specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online kruipruimte platform waarbij vele specialisten op dit gebied zijn aangesloten (zandzuig / zandblaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainagespecialisten, riool reparatiebedrijven etc.). Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in, u kunt daar uw vragen stellen en een van de specialisten komt met een reactie.

Voorbeelden zand zuigen

Slang door het kruipluik

Spoed?

Deze pagina biedt u de mogelijkheid om een offerte op te vragen voor zandspuiten. Wanneer er bij uw aanvraag spoed vereist is, kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op de website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over zandblazen is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze bedrijven pagina eens te bezoeken.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte isolatie

Vaak is de begane grond vloer koud in de winter. Dit komt vaak doordat de vloer boven de kruipruimte niet of niet goed is geïsoleerd.

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven.

Drainage aanleggen

Bij natte periodes, zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen.

Vocht in de kruipruimte

Circa 25% van alle kruipruimtes staat onder water. En dan is het best lastig als je toch onder uw woning werkzaamheden moet verrichten.

Geen kruipruimte

Er zijn ook veel woningen die helemaal geen kruipruimte hebben. Onder het luik ligt direct zand. Dit is vrij eenvoudig op te lossen.

Kruipruimte ophogen

Sommige woningen hebben een vrij diepe kruipruimte terwijl dat voor hen ongewenst is. Zij hebben er baat bij om hun kruipruimte op te hogen.

Offerte aanvragen

Wanneer u werkzaamheden uit wilt laten in uw kruipruimte, bijvoorbeeld zandblazen, dan kunnen de bij ons aangesloten specialisten u helpen. U kunt hiervoor het offerte aanvraagformulier invullen, de best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op het werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten werkzaamheden voor u uitvoert, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Aannemers;
  • Bouwbedrijven;
  • Ongediertebestrijders;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Installatiebedrijven;
  • Isolatiebedrijven;
  • Loodgieters;
  • Particulieren.