Kruipruimte uitdiepen (10 – 70 cm)

Kruipruimte uitdiepen

Extra ruimte creëren – Kruipruimte uitdiepen

Veel huizenbezitters beschikken over een kruipruimte waar ze eigenlijk niet veel mee kunnen. Dit komt omdat de ruimte in de kruipruimte veel te ondiep is. Het uitdiepen van een kruipruimte zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat zodat in de kruipruimte voor reparaties of aanbrengen van isolatiemateriaal.

Hoogte kruipruimte

Gemiddeld heeft een kruipruimte in de Benelux een hoogte van circa 40 tot 80 cm. Deze kruipruimte hoogte is net hoog genoeg om bijvoorbeeld uw woning te isoleren. Maar sommige kruipruimtes zijn maar 10 tot 35 cm hoog en dan kunt u nergens goed bij. Dan is het handig om uw kruipruimte te laten uitdiepen om de kruipruimte hoogte op niveau te krijgen.

Wilt u uw kruipruimte nog dieper dan gangbaar maken (dieper dan 80 cm), bijvoorbeeld voor het aanbrengen van een leefruimte of kelder onder uw woning? Lees dan onze pagina over ‘kelder – kruipruimte uitgraven’.

Moderne oplossing

Het uitdiepen van een kruipruimte is nogal een lastige klus. Want als er maar circa 30 cm ruimte is, hoe kunt u er dan goed bij om uw kruipruimte uit te diepen? Het uitdiepen van een kruipruimte kan gelukkig eenvoudig machinaal plaatsvinden met moderne zuigtechniek. Er wordt dan een grote flexibele buis in de kruipruimte geplaatst die het overtollige zand en puin eenvoudig opzuigt.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Werkzaamheden in de kruipruimte

Veel kruipruimtes zijn zo ondiep (soms wel ondieper dan 40 cm) dat het niet mogelijk is om welke reparatie dan ook met goed fatsoen te kunnen uitvoeren. Het is dan niet mogelijk om bijvoorbeeld isolatie aan te brengen, leidingwerk te repareren of andere werkzaamheden uit te voeren.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Kruipruimte uitdiepen werkzaamheden

Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen, het gaat meestal om wel 10 tot 30 kubieke meter. Het uitdiepen van uw kruipruimte gebeurt machinaal. Met behulp van moderne zuigtechniek wordt uw kruipruimte netjes machinaal uitgediept en wordt het zand / puin ook netjes afgevoerd. Afhankelijk van de hoeveelheid zand / puin kost dit meestal een halve dag werk.

Wat kost het uitdiepen van een kruipruimte?

De kosten van een kruipruimte uitdiepen zijn van een aantal zaken afhankelijk: de hoeveelheid uit te zuigen zand, stenen, grond etc., de toegang naar de kruipruimte toe, de ligging van uw woning etc. Wilt uw weten wat de prijs voor uitdiepen is?

Kruipruimte uitdiepen met subsidie?

Er zijn wettelijke regels die in sommige gevallen woningbezitters stimuleren om energiezuinig te isoleren. Dus wanneer u uw kruipruimte wilt uitdiepen om isolatie aan te brengen dan bestaan er dus mogelijkheden om hier subsidie voor te krijgen. Lees hier meer informatie over de subsidieregelingen.

Werkgebied heel Benelux

De aangesloten kruipruimtespecialisten zijn gehuisvest door Nederland en België heen. Er is dus meestal wel een specialist bij u in de regio. We houden ook rekening met uw woonplaats bij het koppelen van een specialist.

Werken met een aannemer

Een project dat u wel met een aannemer moet oppakken is een kelder onder uw huis maken. Zeker als het gaat het aanbrengen van betonnen behuizingen en om het stutten van de woning. Als u zelf handig bent kunt u veel activiteiten zelf doen.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over het uitgraven van kruipruimtes is bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Handig is het wellicht dan om onze ‘bedrijven pagina’ ook even te raadplegen.

Garantie op werk

U krijgt garantie op het geleverde werk, wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat.

Over de kruipruimte-specialist

Veel specialisten op dit gebied (zandzuig- / blaasbedrijven, bodemisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten etc.) zijn aangesloten bij het online platform De kruipruimte-specialist. Als u met hen in contact wilt komen, vul dan het offerte aanvraagformulier in. U kunt daar uw vragen stellen en een van de specialisten komt met een reactie.

Voorbeelden gecreëerde kelders onder het huis

Kruipruimte uitdiepen

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Vocht in de kruipruimte

Een groot deel van alle kruipruimtes ondervindt water wat in de ruimte staat. Hier kunt u veel overlast van krijgen.

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven.

Drainage aanleggen

Bij natte periodes, zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen.

Geen kruipruimte

Er zijn ook veel woningen die helemaal geen kruipruimte hebben. Onder het luik ligt direct zand. Dit is vrij eenvoudig op te lossen.

Kruipruimte ophogen

Sommige woningen hebben een vrij diepe kruipruimte terwijl dat voor de huizenbezitters ongewenst is. Zij hebben er baat bij om hun kruipruimte op te hogen.

Kruipruimte isolatie

Vaak is de begane grond vloer koud in de winter. Dit komt vaak doordat de vloer boven de kruipruimte niet of niet goed is geïsoleerd.

Offerte aanvragen

Wanneer u iets anders met uw kruipruimte wilt of wanneer u uw kruipruimte wilt uit laten diepen, dan kunnen de bij ons aangesloten specialisten helpen. U hoeft alleen maar het offerte aanvraagformulier in te vullen en de best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Spoed?

Deze website biedt u de mogelijkheid om een offerte op te vragen. Is er bij uw aanvraag spoed vereist, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven;
  • Loodgieters;
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers.
  • Eigenhuisbezitters;
  • Ongediertebestrijders.