Schelpen isolatie

Schelpenisolatie

Last van een vochtige kruipruimte?

Heeft u last van een vochtig kruipruimte of staat er zelfs water in uw kruipruimte? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Door vocht in uw kruipruimte kunt u vele vervelende problemen ervaren in uw woning.

Problemen door vochtige kruipruimte

De vochtige kruipruimte kan voor veel overlast zorgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld schimmel in de muren, een koude begane grond vloer of ongedierte in uw kruipruimte. Gelukkig zijn er manieren om het vocht, en hiermee de problemen, tegen te gaan.

Ongedierte in kruipruimte

Een vochtige kruipruimte is een prettige leefomgeving voor ongedierte. Zij vinden het vochtige, donkere klimaat ideaal om te leven en te broeden. Vocht in de kruipruimte kan dus voor vergaande gevolgen zorgen.

Optrekkend vocht vanuit kruipruimte

Verder is een veel voorkomend probleem dat het vocht vanuit de kruipruimte optrekt in de muren. Door schelpen isolatie aan te brengen in uw kruipruimte kunt u dit voorkomen.

Schelpen in kruipruimte

Wanneer u vochtproblemen ervaart in de kruipruimte, is schelpen isolatie een goede oplossing met meerdere voordelen. Schelpen isolatie heeft een isolerende, drainerende en ventilerende werking.

Schelpen isoleren

Allereerst hebben schelpen een isolerende werking. Schelpen onder de vloer zorgen er voor dat het water in het onderste deel van de schelpen terugloopt. Dit zorgt er voor dat de lucht boven de schelpen droog wordt en blijft. Het is wel zaak om een voldoende laagdikte van 25 centimeter schelpen isolatie aan te brengen, wanneer er water in de kruipruimte staat zult u 25 centimeter boven de waterstand uit moeten komen.

Schelpen ventileren

Doordat het water terugloopt in de onderste laag schelpen, zorgen de schelpen voor een natuurlijke ventilatie. De lucht boven de schelpen onder de vloer wordt hierdoor droog gemaakt en kan het meer ventileren.

Schelpen draineren

Schelpen isolatie is naast isolatie en ventilatie, een natuurlijke drainage. Wanneer er een voldoende dikke laag aangebracht wordt kunnen de schelpen goed werken. De onderste laag isoschelp zorgt er voor dat het water terugloopt, de bovenste laag isoschelp zorgt er voor dat de lucht droog wordt.

Kruipruimte isoleren schelpen

Isoschelp in de kruipruimte is een duurzame oplossing doordat de levensduur en werking van schelpen onbeperkt is. Het is een duurzaam product wat schoon wordt aangebracht en niet wordt aangetast. Het blijft zijn zuiverende werking behouden en gaat een leven lang mee.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Voordelen schelpen kruipruimte

Schelpen onder de vloer hebben vele voordelen. Het is warmte-isolerend, waardoor u minder stookkosten zult ervaren. Daarnaast is het een isolerende bodemafsluiter die vocht geen kans geeft en is het een natuurlijke en blijvende drainage. Daarnaast zijn schelpen budget technisch ook vaak een goede oplossing.

Hoe wordt schelpen isolatie aangebracht?

Schelpen isolatie wordt aangebracht door middel van blaastechniek. Hierdoor kan er schoon gewerkt worden omdat er met slangen naar uw kruipruimte wordt toegewerkt. Overlast van vieze interieurs worden hiermee voorkomen. Verder kan er snel gewerkt worden waardoor u hier minimaal hinder van ondervindt.

Schelpen in kruipruimte kosten

Wilt u weten wat schelpen in kruipruimte kosten? Afhankelijk van de grootte van uw woning, de laagdikte van de schelpen en de hoeveelheid schelpen kan er een offerte worden gemaakt. Voor een gemiddelde rijtjeswoning en geen bijzonderheden kunt u rekenen op zo’n €1000,- tot €2000,-. Wanneer u wilt weten wat voor u schelpen in kruipruimte kosten kunt u het beste een offerte aanvraagformulier indienen.

Wat is de beste isolatie in mijn kruipruimte?

Per situatie is het verschillend welk isolatiemiddel het beste bij uw woning past. Isoschelp is in veel gevallen een passende oplossing. Dit komt doordat isoschelp, zoals benoemd, meerdere voordelen heeft. Wanneer u een passende offerte wilt kunt u het beste contact opnemen.

Schelpen kruipruimte tegen problemen

Schelpen kruipruimte zijn de oplossing voor veel problemen in de kruipruimte. Kruipruimte isoleren schelpen helpt ongedierte te bestrijden, vochtproblemen op te lossen en helpt daarnaast ook uw vloer te isoleren tegen kou.

Kruipruimte isoleren schelpen met subsidie

In veel gemeentes zijn er regels opgesteld met betrekking tot het isoleren van uw woning. Deze energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een subsidie schelpen kruipruimte? Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform zijn gestationeerd door heel Nederland en België. Meestal is er dus een specialist / aanbieder actief in uw regio. Wij houden hier ook rekening mee bij het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij vele specialisten op dit gebied zijn aangesloten. Diverse zandzuig/blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven en dergelijke zijn bij ons aangesloten. Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in.

Voorbeelden schelpen kruipruimte

Zandblazen in kruipruimte

Spoed?

Deze website biedt u de mogelijkheden om een offerte op te vragen. Wanneer er bij uw aanvraag spoed is vereist, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over schelpen isolatie is bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze bedrijven pagina even te raadplegen.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Vochtige kruipruimte

Vooral in de winter zijn er veel woningen die last hebben van vocht in de kruipruimte. Vocht in de kruipruimte kan voor veel overlast in uw woning zorgen.

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven.

Kruipruimte ophogen

Sommige woningen hebben een vrij diepe kruipruimte terwijl dat voor hen ongewenst is. Dit kan komen door bijvoorbeeld bodemdaling. Gelukkig is dit goed op te lossen.

Drainage

Wanneer er een laag water in de kruipruimte staat, kan het verstandig zijn om drainage aan te (laten) leggen. Vaak is dit een effectieve oplossing.

Zandblazen

Wanneer u een lastig bereikbare plek heeft waar zand moet komen, bestaan er technieken om dit snel en zonder overlast op te lossen.

Offerte aanvragen

Wanneer u werkzaamheden in uw kruipruimte uit wilt voeren, kunt u op dit online platform terecht bij één van onze kruipruimte specialisten. U hoeft alleen maar het offerte aanvraagformulier in te vullen, de best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Aannemers;
  • Bouwbedrijven;
  • Ongediertebestrijders;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Installatiebedrijven;
  • Isolatiebedrijven;
  • Loodgieters;
  • Particulieren.