Kruipruimte puin verwijderen

Puin in de kruipruimte

Tegenwoordig is het makkelijker om van vuil en puin af te komen. We kunnen dit direct afvoeren naar de milieustraat of bij andere verwerkers. Vroeger werd afval vaak begraven in een gat in de tuin of in de kruipruimte gestort. Hoef je niet in de kruipruimte te zijn, dan hoeft het puin geen probleem te zijn. Maar wil je bijvoorbeeld in de kruipruimte bodemisolatie of vloerisolatie aanbrengen, dan vormt het puin een flink probleem. Kruipruimte puin verwijderen is namelijk een lastige en vervelende klus.

Waarom kruipruimte puin verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je kruipruimte schoon wil houden. Puin en vuil kunnen leiden tot verschillende problemen. Waarom zou je kruipruimte puin verwijderen? Hier zijn verschillende redenen voor op te noemen.

  • – Puin kan een goede doorluchting van de kruipruimte belemmeren
  • – Voor bodemisolatie wil je een vlakke ondergrond hebben
  • – Voor het isoleren van de kruipruimte heb je voldoende ruimte nodig
  • – Bij het aanleggen of vervangen van kabels en leidingen is werkruimte nodig
  • – Bij rioollekkage is een met puin gevulde kruipruimte slecht schoon te maken

Doorluchten kruipruimte

Om vochtproblemen in de kruipruimte te voorkomen is het noodzakelijk deze goed te doorluchten. Een kruipruimte moet ook voorzien van luchtroosters. Deze zorgen voor de ventilatie van de kruipruimte. Vocht kan dan de kruipruimte verlaten. Heb je geen ventilatie dan kan vocht de kruipruimte niet uit en zorgen voor stank en vochtproblemen. Uiteindelijk kun je last krijgen van schimmel in de muren en houtrot aan vloerbalken. Puin kan een goede circulatie van lucht verhinderen.

Vlakke bodem bij bodemisolatie

Voor bodemisolatie is het fijn als de bodem van de kruipruimte vlak is. Zo kun je de isolatie mooi gelijkmatig aanbrengen en werkt de isolatielaag ook het beste. Puin kan er voor zorgen dat de isolatielaag, zoals schelpen isolatie of argex korrels, niet egaal aangebracht kan worden. Het rendement van de bodemisolatie neemt daardoor sterk af. Een goede reden om kruimruimte puin te verwijderen.

Voldoende ruimte voor werkzaamheden

Om te kunnen isoleren of om andere werkzaamheden in de kruipruimte te verrichten is voldoende ruimte nodig. Door het aanbrengen van de isolatielaag zal de kruipruimte minder diep worden. Om een goede circulatie te kunnen garanderen en om nog voldoende bewegingsruimte te hebben voor andere werkzaamheden zal de kruipruimte diep genoeg moeten zijn. Een laag puin in de kruipruimte is dan ongewenst.

Aanleg kabels en leidingen

Een andere reden om kruipruimte puin te verwijderen is dat er voldoende ruimte nodig is bij de aanleg van eventuele kabels en leidingen in de kruipruimte. Puin maakt de kruipruimte ontoegankelijk en onwerkbaar.

Rioollekkage

Heeft u lekkage gehad aan het riool en is vervuild water de kruipruimte ingelopen? Dan is het praktisch onmogelijk om de kruipruimte goed schoon te krijgen als deze gevuld is met puin. De vervuiling zal tussen het puin blijven liggen en zorgen voor stankoverlast en mogelijk overlast van ongedierte.

Kruipruimte puin verwijderen door zuigtechniek

Puin verwijderen uit een kruipruimte is geen eenvoudige klus. Het puin moet namelijk via een kruipluik uit de kruipruimte getild worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig eenvoudigere en snellere manieren om af te komen van puin. Kruipruimte werk kan opgelost worden door middel van zuigtechniek. Bij zuigtechniek maakt men gebruik van krachtige zuigwagen die via lange flexibele slangen zand, grond, grind, maar ook puin kunnen zuigen. Puin van bepaalde grote kan direct via de slangen worden opgezogen en afgevoerd. Te grote stukken worden is kleiner gemaakt. Omdat er ook over grote afstanden (ca. 100 meter) gezogen kan worden is dit een snelle, efficiënte en minder arbeidsintensieve manier van schoonmaken.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Heeft u ook puin in uw kruipruimte liggen? En wilt u dit op een snelle manier verwijderen en afvoeren. Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan.