Geen kruipruimte

Kruipruimte uitgraven met subsidie

De meeste woningen hebben een kruipruimte. Een kruipruimte is handig wanneer u werkzaamheden onder de vloer uit wilt voeren of bijvoorbeeld de kruipruimte of vloer wilt isoleren. Heb je geen kruipruimte? Geen probleem. Tegenwoordig is het mogelijk om eenvoudig een kruipruimte uit te laten graven door middel van zuigtechniek. Daardoor is graven overbodig geworden.

Kruipluik

Om in de kruipruimte te kunnen komen, zit er in veel woningen een kruipluik. Via dit kruipluik kunt u in de kruipruimte komen. Sommige woningen hebben meerdere compartimenten in de kruipruimte en hierdoor ook meerdere kruipluiken.

Wat is de functie van een kruipruimte

Een kruipruimte kan verschillende functies hebben. In sommige woningen loopt leiding- en rioolwerk door de kruipruimte, andere mensen willen de begane grond vloer isoleren vanuit de kruipruimte.

Geen kruipruimte – kruipluik

Er is ook een mogelijkheid dat u wel een kruipruimte heeft, maar geen kruipruimte luik. Wanneer het kruipluik ontbreekt kunt u zelf waarschijnlijk niet makkelijk in de kruipruimte komen. Wanneer er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden kan er bijvoorbeeld een gat onder de fundering worden gegraven of gezogen. Wanneer u een kruipluik aan wilt (laten) brengen, kunt u het beste een bouwbedrijf of aannemer bij u uit de buurt inschakelen.

Vloer op zand

In sommige gevallen is de vloer op zand gestort van een woning. Dit betekent dat er geen ruimte is onder de woning omdat u direct op zand stuit. Deze betonvloer op zand heeft vaak geen fundering waardoor de situatie eerst moet worden bekeken door een specialist alvorens er overgegaan kan worden tot het uitdiepen of graven van de kruipruimte.

Mogelijkheden voor het creëren van kruipruimte

Er zijn verschillende mogelijkheden om een kruipruimte te creëren onder uw woning. Dit is wel afhankelijk van meerdere factoren en de situatie. Onze kruipruimtespecialisten kunnen deze vraagstukken voor u oplossen.

Kruipruimte uitgraven

Een mogelijkheid is, wanneer u geen kruipruimte heeft, om de kruipruimte uit te graven. Hiervoor is het van belang dat we een kruipluik maken of dat er een kruipruimte luik aanwezig is. Bij een vloer op zand is het verstandig eerst een bouwkundig professional te vragen naar de mogelijkheden.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Kruipluik maken

Wanneer er geen kruipluik aanwezig is en u wilt een kruipluik maken, dan is het verstandig om een bouwbedrijf bij u uit de buurt in te schakelen. Zij bekijken of er in uw betonvloer op zand of houten vloer geboord kan worden, waarna het kruipruimte luik ingebouwd kan worden.

Kruipruimte uitgraven met zuigtechniek

U kunt er voor kiezen om de kruipruimte uit te graven door middel van zandzuigen. Hierbij gaat de specialist met lange slangen via het kruipruimte luik de kruipruimte in. Hiermee wordt de kruipruimte uitgegraven en ontstaat er kruipruimte.

Is een kruipruimte mogelijk onder mijn woning?

Wanneer u een betonvloer op zand gestort heeft, is het verstandig een bouwkundig specialist te laten inschatten of het zand zomaar weggezogen kan worden. Verder is het van belang dat er een kruipruimte luik aanwezig is.

Zelf kruipluik maken

Ook kunt u er voor kiezen om zelf een kruipluik te maken. Wilt u zelf het kruipluik maken? Dan zult u in de betonvloer op zand moeten boren. Een andere optie is om een mangat te laten graven onder de fundering door. Wanneer u bijvoorbeeld vloerverwarming heeft hoeft u niet in de vloer te boren.

Wat kost het uitgraven van een kruipruimte?

De kosten voor het uitgraven van uw kruipruimte zijn afhankelijk van uw situatie. Wilt u weten wat de prijs voor het uitdiepen van uw kruipruimte is?

Kruipruimte uitgraven met subsidie?

Wanneer u de intentie heeft om de kruipruimte uitdiepen om de kruipruimte te isoleren, bestaat de kans dat u in aanmerking komt voor een subsidie. Gemeenten stimuleren huiseigenaren die de woning energiezuinig willen maken. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Werkzaam in heel Nederland

In heel Nederland en België vindt u onze kruipruimte specialisten. Deze specialisten zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform. Doordat er altijd een specialist in uw regio werkzaam is, kunnen we hier rekening mee houden met het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij vele specialisten op dit gebied zijn aangesloten (zandzuig / blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in, u kunt daar uw vragen stellen en een van de specialisten komt met een reactie.

Spoed?

Deze website biedt u de mogelijkheid om een offerteaanvraag te doen. Is er spoed vereist bij uw aanvraag? Dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang in de behandeling.

Werken met een kruipruimte specialist

Onze specialisten zijn professionele bedrijven die u kunnen helpen met uw kruipruimte-vraagstuk. U kunt er dus van uit gaan dat de specialist bij uw aanvraag professionele hulp biedt.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over het ontbreken van een kruipruimte is bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze bedrijven pagina te raadplegen.

Zandzuigen snel en adequaat

Wanneer u ook een kelder onder uw huis gaat maken dan is een van de eerste zaken die gedaan wordt het opzuigen van het zand, stenen en grind uit uw kruipruimte. De specialisten waarmee de kruipruimte-specialist samenwerkt hebben hier veel ervaring mee en ze geven garantie op hun werk. Doorgaans is het opzuigen van het kruipruimte zand een klus van 4 tot 8 uur werk en kan op een dag worden uitgevoerd. Meer informatie over zandzuigen.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte ophogen

In sommige plaatsen vindt veel bodemdaling plaats. Hierdoor kan de kruipruimte verzakken of vochtig worden door grondwater. Sommige mensen willen hierdoor de kruipruimte ophogen.

Vocht in de kruipruimte

Er zijn kruipruimtes die veel last hebben van vocht of zelfs een laag water in de kruipruimte. Dit is normaal gesproken goed op te lossen.

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven.

Drainage aanleggen

Bij natte periodes, zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen.

Kruipruimte isolatie

Vaak is de begane grond vloer koud in de winter. Dit komt doordat de vloer boven de kruipruimte vaak niet of niet goed is geïsoleerd.

Optrekkend vocht

Door het vocht in de kruipruimte kan het zijn dat u last heeft van optrekkend vocht. Dit vocht kan veel problemen veroorzaken, met name voor uw gezondheid.

Offerte aanvragen

Wanneer u iets wilt laten uitvoeren in uw kruipruimte, kunt u contact opnemen met één van onze specialisten. U kunt hiervoor het offerte aanvraagformulier invullen.

Garantie op het werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Installatiebedrijven;
  • Isolatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Ongediertebestrijders;
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers.