Ongedierte in huis

Ongedierte in en onder het huis

Muizen in huis

De kruipruimte is een prettige leefomgeving voor muizen in huis. Deze donkere en vochtige omgeving vinden muizen prettig om in te leven. Een muis in huis kunt u vaak via de kruipruimte verwachten.

Ongedierte in huis

Er zijn verschillende soorten ongedierte in huis die u niet graag aantreft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muizen in huis, ratten in huis of vliegjes in de kruipruimte. Ongedierte in huis kan voor erg veel overlast zorgen.

Overlast door een vochtige kruipruimte

Ongedierte in huis kan veroorzaakt worden door een vochtige kruipruimte. Een vochtige kruipruimte is een prettige leefomgeving voor verschillende soorten ongedierte. Zij vinden het prettig om bijvoorbeeld nesten te maken of vliegjes om eieren uit te laten komen.

Last van ratten in uw kruipruimte?

Ratten vinden het erg prettig om zich in een donkere omgeving te nestelen. Een kruipruimte is daarvoor dus de ideale ruimte voor deze dieren. Er zijn verschillende oplossingen om ratten in huis of ander ongedierte in huis tegen te gaan.

Problemen door muizen in huis

Een muis in huis of meerdere muizen in huis kan veel problemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan kapot gevreten kabels, of keutels in uw kastjes. Verder zorgen muizen in huis er voor dat uw eten aangevreten wordt.

Problemen door ratten in huis

Naast muizen in huis kunnen ratten in huis ook voor erg veel overlast zorgen. Ratten in huis kunnen bijvoorbeeld met hun ontlasting en speeksel ziektekiemen overdragen en naast muizen kan ook een rat in huis met knagen veel kapot maken.

Vliegen in de kruipruimte

In vochtige kruipruimtes of kruipruimtes waarin een laag water staat hebben veel woningen last van vliegen in de kruipruimte. Vliegjes in kruipruimte vindt u in uw gehele woning waardoor u op deze manier veel overlast kunt ervaren.

Wat kunt u doen tegen muizen of ratten in huis?

Een muis in huis of een rat in huis kunnen bestreden worden door een ongediertebestrijder. De resten die overblijven kunnen door middel van zandzuigen verwijderd worden uit de kruipruimte. Ook is schelpenisolatie een goed middel tegen muizen en ratten. Verder is het schoonmaken van uw kruipruimte een goede optie. Zo bent u af van stank en vervuiling.

Schelpenisolatie tegen ratten in kruipruimte

Schelpenisolatie heeft, naast isoleren, de functie dat ratten en muizen het niet prettig vinden om hier overheen te lopen. Dit betekent dat schelpenisolatie een dubbele werking heeft als u een vochtige kruipruimte met ongedierte hebt en de muis in huis of rat in huis zal verdwijnen.

Vliegjes in kruipruimte bestrijden

Vliegjes in de kruipruimte zijn op verschillende manieren te bestrijden. Het is vooral belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Gaat het om een natte kruipruimte? Dan kan het een oplossing zijn om de kruipruimte op te schonen.

Muizen in kruipruimte/ratten in kruipruimte opschonen

Wanneer u last heeft van een vochtige kruipruimte door grondwater of een lekke leiding/riolering, is het mogelijk om zuig-/blaastechniek in te zetten. Het hangt van het probleem is wat de beste mogelijkheid is.

Zuigtechniek inzetten ongediertebestrijding

Wanneer er drab in uw kruipruimte ligt door een lekke leiding/riolering is het mogelijk om deze bovenste laag weg te zuigen. Deze laag kan de veroorzaker zijn van een prettige leefomgeving van vliegjes in kruipruimte of ander ongedierte. Verder kan het eventuele resten van ratten/muizen verwijderen.

Blaastechniek inzetten ongediertebestrijding

Blaastechniek kan ingezet worden wanneer de kruipruimte leeggezogen is en er een schone laag zand of schelpen isolatie aangebracht moet worden. Verder kan hiermee de kruipruimte ook opgehoogd worden zodat u boven het grondwaterpeil uit komt en de kruipruimte minder vochtig is. Vliegen zullen hierdoor minder in de kruipruimte aanwezig zijn.

Kosten ongediertebestrijding zuig-/blaastechniek

Bent u benieuwd wat het kost om uw kruipruimte leeg te laten zuigen om ongedierte te bestrijden of juist een schone laag zand aan te brengen? Dan kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze specialisten zullen dan een passende offerte voor u opstellen.

Ongedierte bestrijden met subsidie?

Er zijn gemeentes die energiebesparende maatregelen subsidiëren. Wanneer u er voor kiest om ongedierte te bestrijden door middel van bijvoorbeeld schelpen isolatie, kan het zo zijn dat u in aanmerking komt voor een subsidie binnen uw gemeente. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform zijn gestationeerd door heel Nederland en België. Meestal is er dus een specialist / aanbieder actief in uw regio. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden wanneer er een specialist aan u gekoppeld wordt.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online kruipruimte platform waarbij specialisten op dit gebied zijn aangesloten. Verschillende bedrijven waarmee we zaken doen zijn zandzuig-/blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, riool reparatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainagespecialisten etc. Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in, u kunt daar uw vraag voorleggen.

Voorbeelden overlast door ongedierte

Vochtproblemen kruipruimte

Spoed?

Op deze website kunt u een offerte opvragen voor een probleem of opties voor mogelijkheden in uw kruipruimte. Wanneer er een spoedreactie nodig is voor uw aanvraag, kunt u het spoed – aanvraagformulier op deze website invullen. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor particulieren en bedrijven

Zowel zakelijke als particuliere bezoekers kunnen een aanvraag kwijt op deze website. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht interessant om onze bedrijven pagina te raadplegen. De informatie op deze website en op deze pagina over ongedierte in huis is zowel voor particuliere als zakelijke doeleinden.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte ophogen

Sommige woningen hebben een vrij diepe kruipruimte terwijl dat voor hen ongewenst is. Zij hebben er baat bij om de kruipruimte op te hogen.

Kruipruimte uitgraven

Wanneer er te weinig ruimte onder een woning is om bijvoorbeeld te isoleren, is het een mogelijkheid om de kruipruimte of kelder uit te graven.

Geen kruipruimte

Onder het kruipluik kunt u direct zand aantreffen. Dit kan betekenen dat er geen kruipruimte onder uw woning aanwezig is. Dit is vrij eenvoudig op te lossen.

Vocht in de kruipruimte

Ongeveer een kwart van alle kruipruimtes heeft water in de kruipruimte staan. Wanneer u werkzaamheden onder de woning wilt verrichten kan dit best lastig zijn.

Stank in de kruipruimte

Stank in de kruipruimte kan verschillende oorzaken en oplossingen hebben. Meestal is stank in de kruipruimte vrij eenvoudig op te lossen.

Offerte aanvragen

Wanneer u uw kruipruimte wilt laten uitgraven, isoleren, leegzuigen of iets anders met uw kruipruimte wilt doen, dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvraag indienen. De best passende specialist zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Garantie op het werk

Wanneer onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Installatiebedrijven;
  • Isolatiebedrijven;
  • Ongediertebestrijders;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Aannemers;
  • Bouwbedrijven.