• Kruipruimte ophogen met zandblazen

Zandblazen / Zandspuiten

Talud van zand in kruipruimte

Wat is zandspuiten?

Zandspuiten is een techniek waarbij men door middel van lucht de kruipruimte vullen met zand. Zandspuiten is een snelle oplossing waarbij u minimaal overlast ervaart en kapotte interieurs of vloeren verleden tijd zijn.

Hoe werkt zandspuiten?

Zandspuiten wordt uitgevoerd met een grote bulkauto en lange slangen. De bulkauto blaast met luchtdruk het zand de slangen in. Deze slangen worden uitgelegd naar bijvoorbeeld de kruipruimte, waar het zandblazen kan worden uitgevoerd. Zand opspuiten in de kruipruimte wordt hierdoor makkelijk en snel opgelost!

Kruipruimte ophogen

In sommige gebieden vindt (ernstige) bodemdaling plaats. Wanneer de fundering bloot komt te liggen kan het verstandig zijn om de kruipruimte op te hogen. Ten eerste om de fundering te ondersteunen, ten tweede omdat anders de grond vanuit de tuin onder de fundering door spoelt en er verzakkingen in uw tuin kunnen optreden.

Kruipruimte opvullen met zand

Ook bij water of een vervuilde kruipruimte kan het verstandig zijn om deze op te vullen met zand. Bij een vervuilde kruipruimte door rioollekkage, wordt geadviseerd om eerst een laag weg te zuigen door middel van zandzuigen. Daarna kan er met zand spuiten een schone laag zand aangebracht worden.

Zandblazen in kruipruimte kosten

Wilt u weten wat voor uw woning de zandblazen prijs is? Dat is erg afhankelijk van uw situatie. Wilt u bijvoorbeeld een laagje zandspuiten tegen grondwater of de gehele kruipruimte opvullen met zand? Wanneer u een offerte aanvraagformulier indient kunnen onze specialisten een passende offerte voor u opmaken.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Zandblazen kosten (richtlijn)

Voor een gemiddelde tussenwoning en bijvoorbeeld een laagje zand opspuiten kunt u ongeveer rekening houden met kosten vanaf €500,-. Wanneer er een flinke hoeveelheid kuubs in uw kruipruimte gaan, bijvoorbeeld bij de gehele kruipruimte opvullen met zand, kan de prijs voor zand blazen al snel oplopen.

Kruipruimte zand blazen met subsidie?

Er zijn gemeentes die het energiezuinig maken van uw woning stimuleren met een subsidie. Wilt u zand opspuiten gebruiken ten behoeve van isolatie? Of wilt u uw kruipruimte vullen met zand om de woning beter te isoleren? Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Zandspuiten door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform, zijn gestationeerd door heel Nederland en België. Hierdoor is er meestal een aanbieder / specialist actief in de buurt. Hier wordt rekening mee gehouden bij het koppelen van een specialist aan uw vraag.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform. Vele specialisten op het gebied van kruipruimtes zijn hierbij aangesloten. Hierbij kunt u denken aan zandzuig / zandblaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainagespecialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wilt u een kruipruimte-inspectie om zeker te weten wat de oplossing voor uw probleem is? Voor €175,- komt er een specialist bij u langs. Vraag hier een kruipruimte inspectie aan.

Voorbeelden zandblazen in kruipruimte

Zandblazen in kruipruimte

Spoed?

Deze pagina biedt u de mogelijkheid om een offerte op te vragen voor zandspuiten. Wanneer er bij uw aanvraag spoed vereist is, kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op de website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over zandblazen is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze bedrijven pagina eens te bezoeken.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Vloer isolatie

Woningen met een houten vloer of woningen met veel water in de kruipruimte kunnen veel overlast ervaren. Vloer isolatie kan hier tegen helpen.

Drainage

Bij een flinke laag (grond)water in de kruipruimte is het van belang om dit op te lossen. Het lukt dan bijvoorbeeld niet om het water zelfstandig weg te laten lopen.

Kruipruimte uitgraven

Er zijn woningen waarbij er geen of een te ondiepe kruipruimte onder de woning zit om werkzaamheden uit te voeren of is er de wens om een kelder te creëren.

Kruipruimte ophogen

In gebieden waar veel bodemdaling plaatsvindt, kan het gewenst of noodzakelijk zijn om de kruipruimte op te hogen. Dit om vervelende problemen te voorkomen.

Ongedierte in huis

Wanneer u een vochtige kruipruimte onder uw woning heeft, is dit een ideale leefomgeving voor ongedierte. Muizen, ratten, vliegjes vertoeven graag in een vochtige, donkere omgeving.

Offerte aanvragen

Wanneer u werkzaamheden uit wilt laten in uw kruipruimte, bijvoorbeeld zandblazen, dan kunnen de bij ons aangesloten specialisten u helpen. U kunt hiervoor het offerte aanvraagformulier invullen, de best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op het werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten werkzaamheden voor u uitvoert, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Isolatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers;
  • Ongediertebestrijders;
  • Installatiebedrijven;
  • Loodgieters.