Subsidie

Heeft u een probleem in uw kruipruimte, maar kunt u dit probleem of een oplossing niet vinden op deze website? We horen dit graag van u! Door uw informatie en het uitgebreide scala aan oplossingen kan deze website continu geoptimaliseerd worden.

9% btw op de arbeid van isoleren

Ook in 2020 is het nog zo dat er een laag btw regeling geldt voor de arbeidskosten die gemaakt worden bij het isoleren van uw woning. Dit betekent dat er 9% btw wordt berekend over de kosten die gemaakt worden aan de hand van arbeidsuren. Dit geldt voor woningen ouder dan 2 jaar, u kunt hierbij denken aan het isoleren van vloeren/muren en daken. Voorwaarde is dat de Rc-waarde van de isolatie voldoet aan de waarde die geldt voor bestaande woningen.

Subsidieregeling Energiebesparing

Verder is er een nieuwe subsidieregeling voor privé eigenaren van woningen. Wanneer u twee isolatiemaatregelen uitvoert in uw woning kunt u hiervoor een subsidiebedrag ontvangen. Per gemeente verschilt dit. U kunt op de website van van RVO meer informatie vinden over subsidie.

Het is dus zo dat u op dit moment in combinatie met het lage percentage btw extra voordelig uw woning kunt isoleren. Verder zijn er mogelijkheden om een subsidie aan te vragen, meer informatie kunt u vinden op http://www.energiesubsidiewijzer.nl

Geslacht