Drainage aanleggen

Hoge waterstand in de kruipruimte

Bij natte periodes zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Erg vervelend omdat dit verschillende problemen met zich mee kan brengen. Drainage aanleggen in de kruipruimte kan de oplossing zijn. Drainage zorgt voor een goede afvoer van overtollig water naar het riool. Zo blijft er geen water meer in de kruipruimte staan.

Problemen door een hoge waterstand

Veel voorkomende problemen door water in de kruipruimte zijn optrekkend vocht, schimmel in de muur, een koude vloer of ongedierte in de kruipruimte. Gelukkig is water in de kruipruimte goed op te lossen, ook wanneer er een erg hoge waterstand is.

Drainage aanleggen

Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen. Hierbij zorgt de drainage er voor dat het water de buizen in loopt en afgevoerd wordt. Door het afvoeren van dit water zult u geen last hebben van water in de kruipruimte.

Wie kan uw drainagebuis aanleggen?

U kunt op verschillende manieren de drainagebuis aanleggen. Dit kunt u namelijk in eigen beheer uitvoeren, of u kunt een kruipruimte specialist inschakelen. Er zijn namelijk wel een aantal zaken die moeten gebeuren voor het aanleggen van drainage.

Hoe drainage aanleggen?

Om drainage aan te leggen, worden er eerst sleuven in de kruipruimte gemaakt. Hier komen de drainagebuizen in te liggen. Wanneer de sleuven gegraven zijn, kan men de drainagebuis aanleggen. Hierna kan de drainage aangesloten worden op de afvoer, welke zorgt dat het water weg kan lopen. Als laatste wordt de drainage afgedekt met een laag drainzand.

Zelf drainage aanleggen

Wilt u drainage in eigen beheer aanleggen? Dit is vrij arbeidsintensief. Door middel van zuigtechniek kunnen er sleuven gezogen worden in uw kruipruimte, door middel van blaastechniek kan het drainzand aangevuld worden. Wanneer u dit met de schep en een emmer wilt doen is dit erg arbeidsintensief. U kunt ook een drainage specialiste inschakelen.

Drainage kruipruimte door kruipruimtespecialist

Wanneer er een kruipruimtespecialist bij u komt voor drainage kruipruimte wordt de drainage op professionele wijze aangebracht en aangesloten. Het drainage aanleggen wordt door vakmensen uitgevoerd en afgewerkt. Hierdoor heeft u er geen werk mee en kunt u genieten van een woning zonder problemen.

Drainage aanleggen kosten

De kosten voor drainage kruipruimte hangen af van uw situatie. Ook is het afhankelijk van de werkzaamheden die u eventueel in eigen beheer uit wilt voeren. Benieuwd naar drainage aanleggen kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Drainage aanleggen rond huis

Wanneer u last heeft van natte grond rondom het huis of over het algemeen een hoge grondwaterstand, is het mogelijk om drainage rond huis aan te leggen. Dit werkt hetzelfde als drainage aanleggen in de kruipruimte.

Prijs voor drainage aanleggen rond huis

De drainage prijzen hangen erg af van de situatie en het oppervlakte waarover de drainage aangebracht moet worden. Drainagebuis aanleggen en de hiervoor geldende drainage prijzen kunnen door de kruipruimte specialisten berekend worden. U kunt hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen.

Voorbeelden drainage aanleggen rond huis

Voorbeelden drainage kruipruimte

Drainage aanleggen met subsidie?

In een aantal gemeentes worden energiebesparende maatregelen gesubsidieerd. Wilt u drainage aanleggen ten behoeve van isolatie? Wellicht zijn er in uw situatie mogelijkheden om voor subsidie in aanmerking te komen. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Door heel Nederland

Bij dit platform zijn kruipruimtespecialisten aangesloten welke gestationeerd zijn door heel Nederland en in België. Wanneer u een probleem of vraag heeft over uw kruipruimte, is er meestal een specialist/aanbieder actief in uw regio. Wij houden hier ook rekening mee bij het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij vele specialisten op dit gebied zijn aangesloten. Specialisten in de vorm van zandzuig/blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wilt u in contact komen met hen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in, één van de specialisten zal hierop reageren.

Spoed?

Op deze website vindt u allerlei informatie over uw kruipruimte. Wilt u weten wat de drainage aanleggen kosten? En heeft uw aanvraag hierbij spoed nodig? Dan kunt u het spoed – aanvraagformulier invullen op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Werken met een kruipruimte specialist

Werken met een specialist aangesloten bij dit platform betekent dat u kwalitatief goed werk afgeleverd krijgt. Wilt u weten wat er voor drainage prijzen berekend wordt? Vraag dan een offerte aan bij één van de specialisten.

Werkzaamheden in tuin uitvoeren

Wanneer u geen drainage in de kruipruimte wilt, maar drainage aanleggen rond huis, kunnen onze specialisten u ook van dienst zijn. U kunt hiervoor altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie die u kunt vinden op deze website en op deze pagina over drainage is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze bedrijven pagina te raadplegen.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Zandzuigen

In sommige gevallen is de kruipruimte te ondiep om werkzaamheden uit te voeren of is er zelfs helemaal geen kruipruimte. Dit is met een mooie techniek op te lossen.

Zandblazen

Een tegenovergestelde van geen kruipruimte, is een kruipruimte die verzakt is of die erg diep is. Bij verzakking is het verstandig om de kruipruimte op te hogen en zo de fundering weer te ondersteunen.

Schelpen isolatie

Schelpen isolatie is een natuurlijk isolatiemiddel wat verschillende werkingen heeft. Hierdoor heeft het vaak voorkeur om als isolatiemateriaal in de kruipruimte te gebruiken.

Ongedierte in huis

Bij vochtige kruipruimtes is het mogelijk dat er ongedierte in uw kruipruimte gaat leven. Door het donkere en vochtige klimaat is het een ideale plek voor bepaalde dieren.

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven.

Offerte aanvragen

Wanneer u uw kruipruimte wilt voorzien van vloer isolatie of wanneer u andere werkzaamheden in uw kruipruimte uit wilt laten voeren, kunt u terecht bij een van onze kruipruimte specialisten. U kunt hiervoor het offerte aanvraagformulier invullen. De best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op het werk

Wanneer onze kruipruimtespecialist voor u aan het werk gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Ongediertebestrijders; 
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers.