Kruipruimte / kelder isoleren

Schelpen isolatie

Kruipruimte of kelder isoleren

In sommige kruipruimtes ontstaan er problemen door vocht in de kruipruimte. Kruipruimte isolatie is een oplossing tegen dit probleem. Door de kruipruimte te isoleren kunnen onder andere de vochtproblemen opgelost worden. Verder verbetert dit het (woon)comfort in de ruimte doordat er geen (koude) lucht meer uit de kruipruimte komt. De kruipruimte isoleren kan op verschillende wijzen gedaan worden. We zullen hierover iets meer uitleg geven.

Waarom kiezen voor kruipruimte isolatie?

Het is enorm vervelend als u door overlast uit de kruipruimte bijvoorbeeld kou ervaart of u door water wat hier in staat last heeft van een koude vloer of een verschimmelde (houten) vloer. Houten vloeren, die door water gaan schimmelen, zijn erg gevaarlijk. Daarnaast is het voor onderhoud van uw huis verstandig om het probleem op te lossen door middel van isolatie.

Ongedierte in kruipruimte

Ook ongedierte vestigt zich in een vochtige kruipruimte. Muizen, ratten, muggen en andere ongedierte zullen niet snel in een droge kruipruimte verschijnen. Oplossing hiervoor is bodemisolatie. Bij bijvoorbeeld schelpenisolatie vinden deze dieren het niet prettig om hier overheen te lopen. Bodemisolatie in de kruipruimte is zowel voor particulieren als bedrijven geschikt.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Soorten kruipruimte isolatie

Er zijn verschillende manieren om uw kruipruimte te isoleren. Zo heb je bodemisolatie en vloerisolatie. Het verschil tussen deze twee manieren van isoleren is dat de bodemisolatie aangebracht wordt op de bodem van de kruipruimte. Vloerisolatie wordt aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Ook dit doe je vanuit de kruipruimte.

Kruipruimte isoleren door middel van bodemisolatie

Bij het isoleren van de kruipruimte door middel van bodemisolatie brengt men isolatiemateriaal aan op de bodem van de kruipruimte. Deze isolatie kan worden gedaan met verschillende materialen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld om de kruipruimte te isoleren met schelpen, met kruipruimte isolatie chips, EPS parels, of door middel van argex korrels. Deze laaste vorm wordt steeds minder gebruikt, omdat het een betrekkelijk duur materiaal is. Het isoleren met schelpen of met EPS parels zie je vakere terug.

Kruipruimte isoleren door middel van vloerisolatie

Bij vloerisolatie is er sprake van isoleren van de vloer zelf. Over het algemeen wordt dit vanaf de onderkant gedaan vanuit de kruipruimte. Bij vloerisolatie brengt men steenwol, pur of isolatiedekens aan tegen de onderkant van de vloer. Op deze manier sluit je de vloer af en heeft kou geen mogelijkheid meer door de vloer naar de woning te trekken.

Blaastechniek bij isoleren

De schelpen of kruipruimte isolatie chips worden in uw kruipruimte geblazen zodat u geen overlast ervaart. Andere opties met deze techniek zijn bijvoorbeeld isolatie chips, lava bims, isolatiekorrels kruipruimte of Argex korrels. Er wordt door veel mensen voorkeur gegeven aan het kruipruimte isoleren met schelpen, omdat dit een natuurlijk en duurzaam product is.

Schelpenisolatie aanbrengen

De kruipruimte isoleren met schelpen is een goede optie ter bestrijding van ongedierte, vochtproblemen en natuurlijk tegen een koude vloer. Het leefcomfort wordt aangenamer na het aanbrengen van schelpen. Schelpen werken goed in een iets vochtige kruipruimte. Echter staat er een laag water in dan is het verstandig eerst te kijken naar waar het water vandaan komt. Is het een lekkage? Laat deze dan eerst verhelpen door een loodgieter/installatiebedrijf. Is het grondwater? Dan zou je kunnen overwegen om drainage aan te laten leggen in de kruipruimte, om het overtollige water systematisch af te laten voeren.

Kruipruimte isoleren kosten

Kruipruimte isoleren kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Een van de manieren is uitvoering door middel van blaastechniek. Kruipruimte isoleren schelpen of kruipruimte isolatie chips zijn hier een mooi voorbeeld van. Hiermee bereikt u ook het vloer isoleren kruipruimte doordat de ruimte onder de vloer is geïsoleerd. Een andere optie is om dit in eigen beheer (met bijvoorbeeld emmers) uit te voeren, dit is echter erg arbeidsintensief.

Kruipruimte isoleren kost circa €1.000,- tot €2.000,-

Kruipruimte isolatie aanbrengen verschilt per situatie. Wanneer u uw kruipruimte wilt isoleren met bijvoorbeeld schelpen, kruipruimte isolatie chips, isolatiekorrels kruipruimte of Argex korrels kost dit circa €1.000 – €2.000 (ruwe schatting). Dit is inclusief voorrijkosten, het blazen van het materiaal, het egaliseren en leveren van de kruipruimte isolatie. Kruipruimte isoleren kosten hangen sterk af van de situatie, u kunt een offerte aanvragen om uw situatie uit te laten rekenen.

Zonder overlast vloer isoleren kruipruimte

De kruipruimte is vaak een plek waar u weinig komt. Mensen willen er dan ook het liefst zo min mogelijk last van hebben wanneer hier iets aan moet gebeuren. Zonder overlast de vloer isoleren kruipruimte? Kruipruimte isolatie aanbrengen door middel van blaastechniek is een veel gebruikte oplossing.

Hoe werkt isolatie blazen?

Door het werken met lange slangen ervaart u geen overlast en is het kruip ruimte isoleren snel uitgevoerd. Schelpen, kruipruimte isolatie chips, isolatiekorrels, Argex korrels, alles wordt uitgevoerd door middel van lange slangen naar uw kruipruimte.

Kruipruimte niet diep genoeg om te kunnen isoleren? Kijk eens op de pagina kruipruimte uitgraven.

Voordelen kruipruimte isolatie

Voordeel van vloer isoleren kruipruimte is allereerst dat het (woon)comfort aangenamer wordt gemaakt. Doordat er vanuit de kruipruimte geen koude lucht meer optrekt, zal het in de woning / bedrijf aangenamer zijn. Verder zijn problemen als optrekkend vocht, schimmel in de muur en verrotte houten vloeren verholpen.

Wat kost het isoleren van de kruipruimte?

De kosten voor een kruipruimte isoleren zijn sterk afhankelijk van de situatie en het isolatiemateriaal. Kruipruimte isoleren kosten kunnen per situatie berekend worden door de bij ons aangesloten specialisten. Wilt u weten wat de prijs voor vloerisolatie kruipruimte met bijvoorbeeld schelpenisolatie, isolatiekorrels kruipruimte of een ander isolatieproduct is?

Kruipruimte isoleren kosten met subsidie?

Voor het isoleren van uw kruipruimte kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Gemeenten willen inwoners namelijk stimuleren om energiezuinig te isoleren. Leer hier alles over subsidieregelingen.

Door heel Nederland

Doordat er kruipruimtespecialisten door heel Nederland en België zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform, is er meestal een specialist / aanbieder actief in uw regio. Bij het koppelen van een specialist houden we hier ook rekening mee.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij veel specialisten op het gebied van kruipruimtes zich aangesloten hebben. Denk hierbij aan zandzuig / blaasbedrijven, kruipruimtespecialisten, vloerisolatiebedrijven, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wilt u in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in. De betreffende specialist zal dan met een reactie komen.

Voorbeelden kruipruimte isolatie

Vocht in de kruipruimte

Spoed?

Op deze website kunt u een offerte opvragen. Wanneer u een aanvraag heeft welke met spoed behandeld moet worden, dan kunt u dit aangeven via het spoed-aanvraagformulier op deze website. Uw spoedaanvraag krijgt dan voorrang.

Zelf uw kruip ruimte isoleren

U kunt er voor kiezen voor het in eigen beheer kruipruimte isolatie aanbrengen. In de meeste gevallen is dit erg arbeidsintensief. Kruipruimtes zijn vaak minder goed toegankelijke ruimtes, verder zult u hier meer overlast mee ervaren. Vloerisolatie kruipruimte door middel van schelpen zal bijvoorbeeld op uw oprit gestort worden. Verder zijn emmers vaak niet geheel ‘smeer-vrij’ en u zult uw oprit uiteindelijk ook moeten reinigen.

Voor particulieren en bedrijven

Informatie die u vindt op deze website van kruipruimte isoleren is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Wanneer u zakelijke bezoeker bent is het wellicht handig om onze ‘bedrijven pagina’ te raadplegen.

Vloerisolatie kruipruimte

Wanneer u last heeft van stank in kruipruimte, vocht in kruipruimte, doorslaand vocht, optrekkend vocht of ongedierte in huis is kruipruimte isoleren vaak een goede oplossing.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Zandzuigen

Er zijn woningen waarbij de kruipruimte te ondiep is of waarbij helemaal geen kruipruimte aanwezig is. In dat geval kan er zand/grond weggezogen worden.

Stank in de kruipruimte

Vaak ondervinden mensen last van stank in de kruipruimte doordat er bijvoorbeeld water in staat of omdat er ongedierte zit. Vaak is dit eenvoudig op te lossen.

Vocht in de kruipruimte

Een flink percentage van alle kruipruimtes staat onder water. Wanneer er werkzaamheden onder uw woning verricht moeten worden, is dat best lastig.

Kruipruimte ophogen

Er zijn woningen waarbij de grond verzakt is of waarbij de kruipruimte te diep is. In dit geval kan de kruipruimte opgehoogd worden.

Geen kruipruimte

Ook kan het voorkomen dat u uw woning graag wilt isoleren of werkzaamheden in de kruipruimte wilt uitvoeren, maar deze niet toegankelijk is. In dit geval kan de kruipruimte uitgediept worden.

Offerte aanvragen

De bij ons aangesloten specialisten helpen u graag met het verhelpen van uw probleem of het beantwoorden van uw prijsaanvraag. Wanneer u het offerte aanvraagformulier invult, neemt de best passende specialist contact met u op.

Voor wie is deze site bedoeld?

  • Particulieren;
  • Aannemers;
  • Bouwbedrijven;
  • Ongediertebestrijders;
  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters.