Kruipruimte uitgraven (Kelder) (70 cm – 250 cm)

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven. Ook is het vaak de wens om de kruipruimte te vervangen door een kelder. Op deze pagina leest u alles over kruipruimte uitgraven van 70 cm tot 250 cm.

Kruipruimte uitgraven tot 70 cm?

Wilt u uw kruipruimte slechts uitdiepen (meestal 10-70 cm), bijvoorbeeld zodat de kruipruimte gangbaar is voor reparaties of isolatie? Lees dan onze pagina over ‘kelder – kruipruimte uitdiepen’.

Kruipruimte-kelder uitgraven kosten

Om extra ruimte te creëren is het mogelijk om de kruipruimte onder uw woning / bedrijfsruimte uit te diepen. Vaak wordt er dan zoveel zand uitgehaald dat er een kruipruimte hoogte ontstaat van minimaal 1,80 meter tot wel 2 meter 40. In de meeste gevallen worden er dan betonnen wanden aangebracht en zo ontstaat er een betonnen kelder.

Kruipruimte uitgraven vanaf circa € 1.500,-

Wist u dat deze vorm van woninguitbreiding (onderkeldering) vaak de aller voordeligste is? Een kelder uitgraven van een gemiddelde eengezinswoning kost circa € 1.500 – € 6.000 (ruwe schatting). Dit is inclusief voorrijkosten, zandzuigen en zand en grond afvoeren naar de stort. Een complete kelder kost circa 40.000-50.000 euro in totaal. De bouwkundige werkzaamheden en de afwerking dienen verzorgd te worden door een aannemer of bouwbedrijf.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Voorbeelden kelder uitgraven / kruipruimte uitgraven

Opzuigen zand uit kruipruimte

Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen, het gaat meestal om wel 50 – 100 kubieke meter. De kruipruimte uitgraven gebeurt machinaal. Met behulp van moderne zuigtechniek wordt uw kruipruimte netjes machinaal uitgegraven en wordt het zand / puin netjes afgevoerd. Afhankelijk van de hoeveelheid kost dit meestal een halve dag werk, stap 1 van onderkeldering is gezet!

Wat kost het uitgraven van een kruipruimte?

De kosten van een kruipruimte uitgraven zijn van een aantal zaken afhankelijk: de hoeveelheid uit te zuigen zand, stenen, grond etc., de toegang naar de kruipruimte toe, de ligging van uw woning etc. Wilt uw weten wat de prijs voor uitdiepen is?

Kruipruimte-kelder uitgraven met subsidie?

Er zijn meerdere wettelijke regels die huiseigenaren stimuleren om energiezuinig te isoleren. Wanneer u uw kruipruimte onderkeldert, bestaan er dus mogelijkheden om voor subsidie in aanmerking te komen. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Kruipruimte uitgraven door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform zijn gestationeerd door heel Nederland en in België. Dus er is meestal een specialist / aanbieder actief in uw regio. Wij houden hier ook rekening mee bij het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij vele specialisten op dit gebied zijn aangesloten (zandzuig / blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in, u kunt daar uw vragen stellen en een van de specialisten komt met een reactie.

Voorbeelden gecreëerde kelders onder het huis

Spoed?

Deze website biedt u de mogelijkheid om een offerte op te vragen. Wanneer er bij uw aanvraag spoed is vereist, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Werken met een aannemer

Een kelder onder uw huis maken is wel een project dat u met een aannemer moet oppakken. Zeker als het gaat om het stutten van de woning en het aanbrengen van betonnen behuizingen. Wanneer u zelf handig bent kunt u veel activiteiten zelf doen.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over het uitgraven van kruipruimtes is bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze ‘bedrijven pagina’ ook even te raadplegen.

Zandzuigen snel en adequaat

Wanneer u ook een kelder onder uw huis gaat maken dan is een van de eerste zaken die gedaan wordt het opzuigen van het zand, stenen en grind uit uw kruipruimte. De specialisten waarmee de kruipruimte-specialist samenwerkt hebben hier veel ervaring mee en ze geven garantie op hun werk. Doorgaans is het opzuigen van het kruipruimte zand een klus van 4 tot 8 uur werk en kan op een dag worden uitgevoerd. Meer weten over zandzuigen?

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte isolatie

Vaak is de begane grond vloer koud in de winter. Dit komt vaak doordat de vloer boven de kruipruimte niet of niet goed is geïsoleerd.

Drainage aanleggen

Bij natte periodes, zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen.

Vocht in de kruipruimte

Circa 25% van alle kruipruimtes staat onder water. En dan is het best lastig als je toch onder uw woning werkzaamheden moet verrichten.

Geen kruipruimte

Er zijn ook veel woningen die helemaal geen kruipruimte hebben. Onder het luik ligt direct zand. Dit is vrij eenvoudig op te lossen.

Kruipruimte ophogen

Sommige woningen hebben een vrij diepe kruipruimte terwijl dat voor hen ongewenst is. Zij hebben er baat bij om hun kruipruimte op te hogen.

Offerte aanvragen

Wanneer u uw kruipruimte wilt uit laten graven of wanneer u iets anders met uw kruipruimte wilt, dan kunnen de bij ons aangesloten specialisten helpen. U hoeft alleen maar het offerte aanvraagformulier in te vullen en de best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Ongediertebestrijders;
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers.
Geslacht