Vocht in kruipruimte

Heeft u last van een vochtige kruipruimte?

In veel woningen is de kruipruimte vochtig of staat er water in de kelder of kruipruimte. In sommige gevallen hoeft dit geen problemen te geven, toch kan een vochtige kruipruimte voor veel overlast zorgen. Vocht in kruipruimte: een prettige leefomgeving voor ongedierte.

Overlast door vocht in uw kruipruimte

Het is enorm vervelend wanneer u overlast ervaart door water in uw kelder of kruipruimte. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor een verrotte houten vloer, optrekkend vocht in de muren (en hierdoor schimmel) of koude en onaangename temperatuur van de vloer.

Natte kruipruimte

Door de vochtige kruipruimte is het mogelijk dat u last heeft van veel vocht in huis. Dit kunt u merken aan klamme muren, een koude vloer of omdat er een laag water staat in uw kelder. Een natte kruipruimte kent ook overlast door bijvoorbeeld ongedierte.

Ongedierte door een vochtige kruipruimte

Ongedierte leeft graag in een vochtige, donkere omgeving. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ratten of muizen. Ook vliegjes en muggen houden van deze vochtige omgeving. Bij een vochtige kruipruimte kunt u dus veel last hebben van deze ongedierte.

Water in kruipruimte oplossing

Er zijn verschillende oplossingen voor het tegengaan van veel vocht in huis. Zo kunnen we bijvoorbeeld de kruipruimte ophogen door middel van zandblazen of we kunnen schelpen isolatie aanbrengen. Is het vochtprobleem groter en ligt er altijd een laag water in de kruipruimte? Dan is het mogelijk dat het aanbrengen van schelpen of zand onvoldoende is. Dan kun je overwegen om drainage aan te laten brengen in de kruipruimte. Drainage zorgt voor een direct afvoer van water naar het riool.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Water in de kelder

Vocht in kelder kunt u merken door een muffe lucht in huis, een koude vloer of schimmel in de muur. De kruipruimte kan vochtig worden en kan er water in de kelder blijven staan door verschillende oorzaken. Dat de kruipruimte vochtig is, kan voor veel problemen zorgen. Naast schimmelvorming in huis, kunt u ook last krijgen van ongedierte zoals rioolvliegjes of ratten. U kunt ook uw kruipruimte laten schoonmaken.

Oorzaak van problemen in de woning

Niet iedereen denkt direct aan de koude, vochtige kruipruimte die problemen in de woning veroorzaakt. Water in kelder, vocht in kelder, een natte kruipruimte kan voor veel problemen zorgen in uw woning. Een groot probleem zijn bijvoorbeeld schimmels in uw muur.

Schimmel door vocht in kruipruimte

Een veel voorkomend probleem door een vochtige kruipruimte is schimmel in de muren. Dit is niet alleen schadelijk voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid! Wanneer u hier problemen mee heeft is het zeer verstandig om vocht kruipruimte op te lossen.

Behang laat los

Wanneer de kruipruimte vochtig is kan er, zoals zojuist benoemd, schimmel in de muren ontstaan. Door het water in de kelder trekt dit op in de muur waardoor het behang los kan laten. Dit is natuurlijk zeer ongewenst.

Verrotte houten vloeren door vocht in kelder

Naast gezondheidsproblemen, kan vocht in kelder een houten vloer laten rotten. Wanneer de kruipruimte vochtig is, tast dit het hout in de vloer aan. Water in kelder kan niet makkelijk weg waardoor de rot in de vloer gaat zitten.

Wat kost het om een vochtige kruipruimte op te lossen?

Per situatie is het verschillend wat het kost om vocht in kruipruimte op te lossen. Dit is afhankelijk van de mate van vochtigheid, de waterstand en de oorzaak van het probleem. Vocht in kelder kan echter veel problemen veroorzaken, vaak is het verstandig dit wel op te lossen.

Vocht in kruipruimte voorkomen

Om vocht in kruipruimte te voorkomen of tegen te gaan, zijn er verschillende manieren. Wanneer de kruipruimte vochtig is kunt u het beste een specialist inschakelen.
Water in kruipruimte oplossing: de kruipruimte isoleren, of u kunt kiezen voor bodemafsluiting door middel van bijvoorbeeld zandblazen of kiezen voor vloer isolatie.

Voorbeelden vocht kruipruimte

Vochtige kruipruimte oplossen met subsidie?

Meerdere wettelijke regels stimuleren huiseigenaren om energiezuinig te isoleren. Wanneer u kiest voor kruipruimte isolatie tegen vocht in kelder kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Door heel Nederland

Dit online kruipruimte platform is bedoeld als informatievoorziening waarbij verschillende kruipruimtespecialisten zijn aangesloten. Wanneer u een aanvraag doet, is er meestal een specialist / aanbieder actief in uw regio. Bij het koppelen van een specialist wordt hier rekening mee gehouden.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform, bij dit platform zijn vele specialisten op het gebied van kruipruimtes aangesloten. Hierbij kunt u denken aan zandzuig / blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wanneer u met hen in contact wilt komen, kunt u het offerte aanvraagformulier invullen.

Spoed?

Wanneer het probleem in uw kruipruimte dermate erg is dat het met spoed behandeld moet worden, is er de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen. Hiervoor kunt u gebruik maken van het spoed aanvraagformulier. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Werken met één van onze specialisten

Doordat uw aanvraag bij een specialist terecht komt, wordt uw probleem vakkundig opgelost en krijgt u een helder advies.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over vocht in de kruipruimte is bedoeld voor zowel particulieren als zakelijke bezoekers. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze bedrijven pagina te raadplegen.

Vochtproblemen in de kruipruimte

Vochtproblemen in de kelder zijn erg vervelend. Doordat de kruipruimte een ruimte is die weinig gebruikt wordt, wordt de oorzaak van veel vocht in huis pas laat gevonden. Een natte kruipruimte kan voor veel overlast zorgen.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte uitgraven

Veel kruipruimtes zijn vaak erg ondiep. En dat is lastig als er bijvoorbeeld werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden of als de wens is om de kruipruimte dieper uit te graven.

Drainage aanleggen

Bij natte periodes, zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen.

Kruipruimte isolatie

Doordat de vloer boven de kruipruimte niet of niet goed is geïsoleerd, kan de begane grond vloer koud zijn. Een oplossing hiervoor is kruipruimte isolatie.

Geen kruipruimte

Het kan zijn dat u last heeft van problemen uit de ‘kruipruimte’, waarbij u onder het kruipluik zand aantreft. Wanneer u geen kruipruimte heeft, is er zonder veel moeite een kruipruimte te realiseren.

Kruipruimte ophogen

Sommige huizen krijgen te maken met verzakkingen waardoor het ophogen van een kruipruimte gewenst is. Wanneer er bijvoorbeeld ruimte onder de fundering ontstaat, is het verstandig om de kruipruimte op te hogen.

Ongedierte in huis

Er zijn huizen waarbij men last heeft van ongedierte als muizen, ratten of vliegjes in de kruipruimte. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Offerte aanvragen

Op dit online kruipruimteplatform kunnen aangesloten specialisten u helpen een probleem op te lossen of mogelijkheden met uw kruipruimte door te nemen. Wanneer u contact met één van deze partijen wilt, kunt u het offerte aanvraagformulier invullen. De best passende specialist voor uw vraag/behoefte neemt contact met u op.

Garantie op werk

U krijgt garantie op het geleverde werk wanneer één van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Isolatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Bouwbedrijven;
  • Loodgieters;
  • Installatiebedrijven;
  • Ongediertebestrijders;
  • Aannemers.