Optrekkend vocht

Schimmel op de muren door optrekkend vocht

Vochtige muren

Veel woningen hebben te kampen met vochtproblemen. Optrekkend vocht in de muren is hierbij een veel voorkomend probleem. Optrekkend vocht is erg vervelend omdat het veel nare gevolgen met zich meebrengt.

Problemen door optrekkend vocht

U kunt verschillende problemen ervaren door een hoog vochtgehalte in huis. Optrekkend vocht in de binnenmuren kan leiden tot natte plekken in uw muur, behang of saus en nog vervelender: er kan schimmel ontstaan.

Vochtproblemen in de muur

Door een hoog vochtgehalte in huis, kan het vocht de muren intrekken. Dit zorgt er voor dat het leefklimaat in uw woning minder aangenaam wordt. Schimmelvorming kan zelfs ernstige gevolgen voor uw gezondheid hebben!

Schimmelvorming door optrekkend vocht

Schimmelvorming kan ontstaan doordat er uw woning kampt met optrekkend vocht. U kunt zich voorstellen dat schimmels niet bevorderlijk zijn voor uw gezondheid, het is zelfs schadelijk. Daarom is het zaak om optrekkend vocht zo snel mogelijk op te lossen.

Optrekkend vocht bestrijden

Er zijn verschillende manieren om optrekkend vocht te bestrijden. Voordat u weet wat de beste oplossing in uw situatie is, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van het optrekkend vocht.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Oorzaken van vocht in uw woning

Vocht in uw woning kan verschillende oorzaken hebben. Meest voorkomende probleem komt doordat er een natte kruipruimte onder uw woning zit.

Natte kruipruimte

Een natte kruipruimte is een grote veroorzaker van optrekkend vocht in muur. Het vochtgehalte in huis zal hierdoor groter worden en het vocht kan optrekken in de muren. Optrekkend vocht bestrijden door het probleem in de kruipruimte aan te pakken is zeker mogelijk!

Vocht in huis oplossen

Wanneer u last heeft van optrekkend vocht door water in de kruipruimte, zijn er verschillende oplossingen. Vocht in huis oplossen kan door bijvoorbeeld kruipruimte isolatie of vloer isolatie.

Kruipruimte-inspectie

Wilt u de oorzaak weten van uw kruipruimteprobleem? Vraag dan een kruipruimte-inspectie aan. Onze kruipruimtespecialist komt bij u op locatie, houdt een volledige inspectie, maakt een bondig rapport en geeft advies (inclusief opnemen situatie en exacte maten).

Oplossing: schelpen isolatie

Een voorbeeld van kruipruimte isolatie is schelpen isolatie. Schelpen isolatie is een natuurlijk product wat ervoor zorgt dat de lucht in de kruipruimte droog wordt en optrekkend vocht binnenmuur verleden tijd is. Het water wordt door de schelpen tegengehouden, dit werkt als een natuurlijke drainage.

Wat kost het om optrekkend vocht op te lossen?

Afhankelijk van de situatie en de te treffen maatregelen, kunnen de kosten ingeschat worden om optrekkend vocht op te lossen. Wanneer schelpen isolatie de beste oplossing is, kunt u rekening houden met ongeveer € 1.000,- tot € 2.000,- voor een gemiddelde eengezinswoning.

Benieuwd naar kosten optrekkend vocht binnenmuur bestrijden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voorbeelden optrekkend vocht muur

Natte kelder

Optrekkend vocht fundering

Optrekkend vocht binnenmuur kan komen doordat er optrekkend vocht vanuit fundering plaatsvindt. Dit kan komen door het eerder genoemde water in de kruipruimte. Optrekkend vocht fundering vindt dan plaats doordat de kruipruimte te nat is en het water niet op een andere manier weg kan.

Vochtproblemen muren

Vochtproblemen in muren ontstaan vaak uit een andere bron in huis. Optrekkend vocht bestrijden kan op verschillende manieren. Vocht in huis oplossen is vaak wel van belang omdat het, zoals eerder genoemd, zeer schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

Vocht in huis oplossen met subsidie?

Optrekkend vocht binnenmuur, optrekkend vocht fundering, vochtproblemen muren: allerlei problemen die u graag zo snel mogelijk op wilt lossen. Verschillende gemeenten subsidiëren bepaalde isolatiemaatregelen. Er bestaan mogelijkheden om voor subsidie in aanmerking te komen. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die aangesloten zijn bij dit online kruipruimte platform zijn gevestigd in heel Nederland en België. Voordeel hiervan is dat er meestal een specialist / aanbieder actief is in uw regio. Hier wordt dan ook zo veel mogelijk rekening mee gehouden wanneer u een offerte aanvraagformulier invult.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij vele specialisten op het gebied van kruipruimtes aangesloten zijn. U kunt hierbij denken aan zandzuig / blaasbedrijven, riool reparatiebedrijven, drainage specialisten, kruipruimtespecialisten, vloerisolatiebedrijven etc. Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in. Één van de specialisten zal contact met u opnemen.

Voorbeelden vocht in huis oplossen

Optrekkend vocht muur, optrekkend vocht fundering: erg vervelend, zeker wanneer het schadelijk blijkt te zijn voor uw gezondheid door schimmels. Optrekkend vocht bestrijden is dan ook zeker aan te raden!

Spoed?

Op dit online kruipruimte platform kunt u een offerte aanvragen voor uw probleem of vraag. Wanneer er spoed vereist is bij uw aanvraag, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over optrekkend vocht is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig en interessant om onze bedrijven pagina te bekijken.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte isolatie

De begane grond vloer is vaak koud in de winter. Dit kan komen door vocht in de kruipruimte of een niet of niet goed geïsoleerde vloer.

Vocht in kruipruimte

Circa 25% van alle kruipruimtes staat onder water. Vaak kan dit vocht een oorzaak zijn voor problemen in uw woning.

Stank in kruipruimte

Bij veel woningen komt er stank uit de kruipruimte, het is daardoor een plek waar mensen liever niet komen. Stank in de kruipruimte is vrij eenvoudig op te lossen.

Kruipruimte ophogen

Bij sommige woningen is de kruipruimte erg diep of verzakt de grond waardoor er ruimte onder de fundering ontstaat. In dat geval kan het noodzakelijk zijn om de kruipruimte op te hogen.

Geen kruipruimte

Sommige woningen vinden onder het kruipluik direct zand en dus geen ruimte om bijvoorbeeld werkzaamheden in uit te voeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een kruipruimte te realiseren.

Offerte aanvragen

Wanneer u optrekkend vocht wilt bestrijden of wanneer u iets anders met uw kruipruimte wilt doen, dan kunt u bij één van onze specialisten vrijblijvend de mogelijkheden bespreken. U hoeft hiervoor alleen maar een offerte aanvraagformulier in te vullen. De best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op het werk

Bij werkzaamheden door één van onze kruipruimtespecialisten, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Bouwbedrijven;
  • Particulieren;
  • Installatiebedrijven;
  • Ongediertebestrijders;
  • Aannemers.