Rioolreparatie

Vervuilde kruipruimte

Overlast kruipruimte door riolering

Wanneer u ontdekt dat er water in uw kruipruimte staat, kan dit meerdere oorzaken hebben. Dit kan hoogstaand grondwater zijn, maar ook een vervelendere oorzaak hebben: rioollekkage. Wanneer het riool lek is of de gehele riolering vervangen zou moeten worden, kan dit vervelende problemen met zich meebrengen. Wanneer u vermoedt dat de riolering vervangen of gerepareerd moet worden, kunt u het beste een rioolinspectie opvragen bij een rioolontstoppingsbedrijf bij u uit de buurt.

Ongedierte kruipruimte

Een bijkomend probleem is dat er door een rioollekkage flinke overlast kan ontstaan door ongedierte. Denk hierbij aan rioolmuggen/vliegen die hier de ideale leefomgeving door hebben.

Riool reparatie

Het kan zo zijn dat er een scheurtje in de riolering is gekomen of dat het door bijvoorbeeld verzakking op een bepaald punt is geknapt. Rioolreparatie zal hierbij kunnen volstaan, het riool wordt gerepareerd op de plek waar deze gebroken is. Dit kunt u het beste uit laten voeren door een rioolontstoppingsbedrijf.

Riool vervangen

In oudere woningen kan het voorkomen dat er een erg oude riolering aanwezig is. Wanneer hier problemen mee zijn, is de beste optie vaak het riool vervangen. Doordat de riolering in veel gevallen door de kruipruimte loopt, zal de riool reparatie ook vanuit de kruipruimte uitgevoerd moeten worden. U kunt hier het beste een rioleringsbedrijf of loodgieter bij u uit de buurt voor inschakelen.

Geen kruipruimte onder de woning

Het kan voorkomen dat er geen kruipruimte aanwezig is onder uw woning. Wanneer de riolering vervangen moet worden of er een riool reparatie uitgevoerd moet worden in de kruipruimte is dit lastig. Dit kan gelukkig opgelost worden met behulp van zandzuigen.

Riool reparatie kosten

Wilt u weten wat de riolering vervangen kosten? Dan kan er het beste een specialist met u de situatie opnemen. Vooral omdat er bekeken moet worden of het gehele riool vervangen moet worden of dat rioolreparatie volstaat.

Passende offerte

Wanneer het gehele riool vervangen moet worden, zal er een ander prijskaartje aan zitten dan wanneer riool reparatie voldoende is.

Rioolreparatie met subsidie?

Er bestaan subsidies voor het energiezuinig isoleren van uw woning. Wanneer het repareren van uw riolering deel uitmaakt van het isoleren van uw woning, zou u wellicht in aanmerking kunnen komen voor een subsidie. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Vervuilde kruipruimte door rioollekkage

De kruipruimte kan vervuild zijn doordat het riool gelekt heeft. Wij werken samen met specialisten die een laag zand kunnen verwijderen en een schone laag kunnen aanbrengen. Uw kruipruimte is dan weer opgeschoond. Wel is het van belang dat vooraf de riolering gecontroleerd en gerepareerd is.

Door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die aangesloten zijn bij dit online kruipruimte platform, zijn gestationeerd door heel Nederland en België. Hierdoor is er meestal een aanbieder of specialist actief in uw regio. Hier wordt rekening mee gehouden bij het koppelen van een specialist.

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online kruipruimte platform waarbij vele gespecialiseerde bedrijven zijn aangesloten. U kunt hierbij denken aan zandzuig/blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, riool reparatiebedrijven, drainagespecialisten, kruipruimtespecialisten etc. U kunt met hen in contact komen door het offerte aanvraagformulier in te vullen.

Voorbeelden rioolreparatie

Riool kruipruimte

Spoed?

Deze pagina biedt u de mogelijkheid om een offerte aan te vragen voor uw kruipruimte vraag. Heeft uw aanvraag spoed? U kunt dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over het repareren van uw riool, is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan kunt u wellicht onze bedrijven pagina eens bezoeken. Hier vindt u meer informatie.

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Schelpen isolatie

Schelpen isolatie is een natuurlijk isolatiemiddel wat verschillende werkingen heeft. Hierdoor heeft het vaak voorkeur om als isolatiemateriaal in de kruipruimte te gebruiken.

Kruipruimte uitgraven

Bij een te ondiepe of helemaal geen kruipruimte, kan het noodzakelijk of gewenst zijn om deze uit te diepen. Om werkzaamheden uit te voeren is er minimaal 40 centimeter ruimte nodig.

Kruipruimte ophogen

In gebieden waar bodemdaling plaatsvindt kan het zo zijn dat de kruipruimte verzakt. Dit kan voor veel problemen zorgen, bijvoorbeeld dat de riolering mee verzakt en afknapt.

Vocht in de kruipruimte

Circa 25% van alle kruipruimtes staat onder water. En dan is het best lastig wanneer u toch onder de woning werkzaamheden moet verrichten.

Kruipruimte isolatie

Vaak is de begane grond vloer in de winter. Dit komt vaan doordat de vloer boven de kruipruimte niet goed is geïsoleerd.

Drainage aanleggen

Bij natte periodes, zoals de herfst en de winter of bij een hoge grondwaterstand, kan het zo zijn dat uw kruipruimte onder water staat. Een oplossing voor de te hoge waterstand in uw kruipruimte is drainage aanleggen.

Offerte aanvragen

Wanneer u uw kruipruimte wilt voorzien van vloer isolatie of wanneer u andere werkzaamheden in uw kruipruimte uit wilt laten voeren, kunt u terecht bij een van onze kruipruimte specialisten. U kunt hiervoor het offerte aanvraagformulier invullen. De best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op.

Garantie op het werk

Wanneer onze kruipruimtespecialist voor u aan het werk gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk.

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Aannemers;
  • Bouwbedrijven;
  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Ongediertebestrijders;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Installatiebedrijven;
  • Isolatiebedrijven.