Kelder / Kruipruimte uitgraven (70 cm - 250 cm)

Inhoudsopgave

Verruimen van uw woning 

Veel huizenbezitters en of eigenaren van bedrijfsruimten kiezen er steeds vaker voor om hun huis / kantoor uit te breiden. Zo worden er verdiepingen opgebouwd of wordt er een serre bij gebouwd. Maar steeds vaker kiezen mensen er vooral voor om de ruimte onder hun woning te gaan benutten. Ze gaan hun huis onderkelderen. 

De doorsnee kruipruimte hoogte van huizen in de Benelux is circa 40 – 80 cm. Dit is net hoog genoeg om uw huis van onderen te isoleren, maar te ondiep om deze ruimte structureel te gaan gebruiken. 

Wilt u uw kruipruimte slechts uitdiepen (meestal 10-70 cm), bijvoorbeeld zodat de kruipruimte gangbaar is voor reparaties of isolatie? Lees dan onze pagina over ‘kelder - kruipruimte uitdiepen’.

Kruipruimte-kelder uitgraven kosten

Om extra ruimte te creëren is het mogelijk om de kruipruimte onder uw woning / bedrijfsruimte uit te diepen. Vaak wordt er dan zoveel zand uitgehaald dat er een kruipruimte hoogte ontstaat van minimaal 1,80 meter tot wel 2 meter 40. In de meeste gevallen worden er dan betonnen wanden aangebracht en zo ontstaat er een betonnen kelder. 

Kruipruimte uitgraven vanaf circa € 3.000,-

Wist u dat deze vorm van woninguitbreiding (onderkeldering) vaak de aller voordeligste is? Een kelder uitgraven van een gemiddelde eengezinswoning kost circa € 3.000 - € 6.000 (ruwe schatting). Dit is inclusief voorrijkosten, zandzuigen en zand en grond afvoeren naar de stort. Een complete kelder kost circa 40.000-50.000 euro in totaal. De bouwkundige werkzaamheden en de afwerking dienen verzorgd te worden door een aannemer of bouwbedrijf.

Kruipruimte uitgraven vrijblijvende offerte aanvragen

Voordelig woonruimte creëren

De kruipruimte onder een gemiddelde eengezinswoning is vaak minimaal 50 vierkante meter (afhankelijk van de woning) en kan makkelijk oplopen tot wel 100 m2 of meer. Het uitgraven van deze kruipruimte met als doel er een kelder onder te maken kost vaak veel minder dan andere woning uitbreidingen zoals serres, dakkapellen etc. Deze extra ruimte kan zeer goed gebruikt worden als wijnkelder, werkkamer, fietsenhoek, wasruimte en zo meer. 

Wat moet er gebeuren voor het onderkelderen?

-    De kruipruimte uitgraven / kelder uitgraven
-    Betonnen wanden zetten
-    Leidingwerk plaatsen
-    Een plafond plaatsen
-    Extra stopcontacten aanbrengen

Voorbeelden kelder uitgraven / kruipruimte uitgraven

kelder uitgraven

Opzuigen zand uit kruipruimte

Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen, het gaat meestal om wel 50 – 100 kubieke meter. De kruipruimte uitgraven gebeurt machinaal. Met behulp van moderne zuigtechniek wordt uw kruipruimte netjes machinaal uitgegraven en wordt het zand / puin netjes afgevoerd. Afhankelijk van de hoeveelheid kost dit meestal een halve dag werk, stap 1 van onderkeldering is gezet!

Wat kost het uitgraven van een kruipruimte?

De kosten van een kruipruimte uitgraven zijn van een aantal zaken afhankelijk: de hoeveelheid uit te zuigen zand, stenen, grond etc., de toegang naar de kruipruimte toe, de ligging van uw woning etc. Wilt uw weten wat de prijs voor uitdiepen is?

Vraag dan nu vrijblijvend een offerte zandzuigen aan 

Kruipruimte-kelder uitgraven met subsidie?

Er zijn meerdere wettelijke regels die huiseigenaren stimuleren om energiezuinig te isoleren. Wanneer u uw kruipruimte onderkeldert, bestaan er dus mogelijkheden om voor subsidie in aanmerking te komen. Lees hier alles over de subsidieregelingen

Door heel Nederland

De kruipruimtespecialisten die zijn aangesloten bij dit online kruipruimte platform zijn gestationeerd door heel Nederland en in België. Dus er is meestal een specialist / aanbieder actief in uw regio. Wij houden hier ook rekening mee bij het koppelen van een specialist. 

Over de kruipruimte-specialist

De kruipruimte-specialist is een online platform waarbij vele specialisten op dit gebied zijn aangesloten (zandzuig / blaasbedrijven, vloerisolatiebedrijven, kruipruimtespecialisten, drainage specialisten, riool reparatiebedrijven etc. Wilt u met hen in contact komen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in, u kunt daar uw vragen stellen en een van de specialisten komt met een reactie.

Voorbeelden gecreëerde kelders onder het huis

kruipruimte kelder uitgraven

Spoed?

Deze website biedt u de mogelijkheid om een offerte op te vragen. Wanneer er bij uw aanvraag spoed is vereist, dan kunt u dit kenbaar maken via het spoed – aanvraagformulier op deze website. Uw aanvraag krijgt dan voorrang.

Werken met een aannemer

Een kelder onder uw huis maken is wel een project dat u met een aannemer moet oppakken. Zeker als het gaat om het stutten van de woning en het aanbrengen van betonnen behuizingen. Wanneer u zelf handig bent kunt u veel activiteiten zelf doen. 

Voor particulieren en bedrijven

De informatie op deze website en op deze pagina over het uitgraven van kruipruimtes is bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Bent u een zakelijke bezoeker? Dan is het wellicht handig om onze ‘bedrijven pagina’ ook even te raadplegen. 

Zandzuigen snel en adequaat

Wanneer u ook een kelder onder uw huis gaat maken dan is een van de eerste zaken die gedaan wordt het opzuigen van het zand, stenen en grind uit uw kruipruimte. De specialisten waarmee de kruipruimte-specialist samenwerkt hebben hier veel ervaring mee en ze geven garantie op hun werk. Doorgaans is het opzuigen van het kruipruimte zand een klus van 4 tot 8 uur werk en kan op een dag worden uitgevoerd. Lees meer>>

Overige kruipruimte gerelateerde thema’s

Kruipruimte isolatie

Vaak is de begane grond vloer koud in de winter. Dit komt vaak doordat de vloer boven de kruipruimte niet of niet goed is geïsoleerd.

Kruipruimte isolatie>>

Stank in de kruipruimte

Veel mensen klagen over stank in de kruipruimte en komen er dan ook liever niet. Meestal is stank in de kruipruimte vrij eenvoudig op te lossen.

Stank in kruipruimte>>

Vocht in de kruipruimte 

Circa 25% van alle kruipruimtes staat onder water. En dan is het best lastig als je toch onder uw woning werkzaamheden moet verrichten.

Vocht in kruipruimte>>

Geen kruipruimte

 Er zijn ook veel woningen die helemaal geen kruipruimte hebben. Onder het luik ligt direct zand. Dit is vrij eenvoudig op te lossen.

Geen kruipruimte>>

Kruipruimte ophogen

Sommige woningen hebben een vrij diepe kruipruimte terwijl dat voor hen ongewenst is. Zij hebben er baat bij om hun kruipruimte op te hogen.

Kruipruimte ophogen>>

Offerte aanvragen

Wanneer u uw kruipruimte wilt uit laten graven of wanneer u iets anders met uw kruipruimte wilt, dan kunnen de bij ons aangesloten specialisten helpen. U hoeft alleen maar het offerte aanvraagformulier in te vullen en de best passende specialist voor uw vraag / behoefte neemt contact met u op. 

Garantie op werk

Wanneer een van onze kruipruimtespecialisten voor u aan de slag gaat, krijgt u garantie op het geleverde werk. 

Voor wie is deze website bedoeld?

  • Particulieren;
  • Loodgieters;
  • Isolatiebedrijven;
  • Installatiebedrijven;
  • Eigenhuisbezitters;
  • Ongediertebestrijders;
  • Bouwbedrijven;
  • Aannemers.
     
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.